Yaşanan depremler endişe yaratmıştı. Yaşanan depremlere ilişkin açıklamalarda bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, bölgede 3 şiddetinin üzerinde deprem sayısındaki artışın endişe verici olduğunun altını çizerek, bu olayların Şeytan Üçgeni olarak adlandırılan bölgedeki 3'ten büyük depremler sayısını 3'e çıkardığını belirterek endişelerini dile getirdi. Perinçek, "3'ten büyük deprem sayısının 3'e çıkması beni iyice endişelendirmeye başladı. 6:36'da olan 3.3 büyüklüğündeki depremi saat 7:40'ta 2.5 büyüklüğünde artçı deprem izledi. Artçı depremlerin devam edeceğini düşünüyorum." dedi. Ayrıca, son 30 günde bölgede meydana gelen depremlerin çoğunun 10 ile 30 kilometre derinlikte olmasının endişe verici olduğunu vurgulayan Perinçek, normalde bu derinlikteki depremlerin bölgede sık rastlanan türler olmadığını ifade etti.  

Depremler Devam Ediyor Endişe Artıyor

Çanakkale ve çevresindeki deprem aktivitesi devam ediyor. Deprem aktivitelerinin son günlerde artması endişeyi de beraberinde getirdi. Haftaiçi sabah saatlerinde, yaklaşık bir saat arayla iki farklı deprem meydana gelmesi son zamanlarda meydana gelen depremler nedeni ile endişeleri attırmış durumda. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre dün sabah saat 06:36’da merkez üssü Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Geyikkırı Köyü olan 3,3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Derinliği 11,7 kilometre olarak bildirilen depremin büyüklüğü daha sonra 3,1 olarak güncellendi. Yaklaşık bir saatin ardından ise, 07:40’da aynı yerde 2,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu depremin derinliği ise 14 kilometre olarak belirtildi.

"Artçı Depremlerin Devam Edecek”

Yaşanan depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, "Bu sabah Çanakkale’de şeytan üçgeni diye adlandırdığımız Şeytan Üçgenindeki 3’ten büyük deprem sayısı 3’e ulaştı. 3’ten büyük deprem sayısının 3’e çıkması beni iyice endişelendirmeye başladı. 6.36 da olan 3.3 büyüklükteki depremi saat 7.40 da 2.5 büyüklükte artçı deprem izledi. Artçı depremlerin devam edeceğini düşünüyorum. Önemli diğer bir konu son 30 günde Şeytan Üçgeninde olan depremlerin çoğunun 10 ile 30 kilometre derinlikte olması. Bu derinlikteki depremler bölgedeki faylarda çok sık rastlanan depremler değil. Genellikle sığ depremlerin yaşandığı alanda son 30 günde derin depremlerin artması da endişelerimizi artırıyor. Yakından takip ediyoruz, gelişmeleri Çanakkaleli hemşerilerimize iletmeye devam edeceğiz" dedi.

Ogün İnal