Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğrenci yurtlarında yaşanan art arda ölümlerin ardından, Çanakkale’de bulunan Safiye Hüseyin Elbi KYK yurdu, Onsekiz Mart Kız Öğrenci Yurdu, Adile Sultan Erkek Öğrenci Yurdu, Nusrat Erkek Öğrenci Yurdu ve Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri kendi kaldıkları yurtlarda gerçekleştirdikleri protestoların ardından kortejler halinde İskele Meydanı’na yürüdü. 



Yol boyu sloganlar atan öğrenciler, Çanakkale’yi ayağa kaldırdı. Öğrenciler, “Katil KYK”, “Katil yönetim gelecek, hesap verecek”, “Terörist değiliz öğrenciyiz biz”,” Susma sustukça sıra sana gelecek”,  ve çeşitli sloganlar ile İskele Meydanı’ndaki manolya ağacının altında toplanan öğrenciler gece 3:00’e kadar alanda bulundular. Protestolara vatandaşlar da katılım gösterdi. 




Gerginlik yatıştırıldı

Öte yandan, alanda megafon ile açıklama yapan gruba öğrencilerin tepki göstermelerinin ardından ortam kısa süreli gerildi. Megafonla alanda yer alan sol siyasi parti mensuplarıysa alandan uzaklaştırıldı. 




Yürüyerek yurtlarına hareket ettiler

Öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından İskele Meydanı’ndan yürüyerek yurtlarına doğru hareket etti. Bazı öğrenciler ile polis otobüsleri ile yurtlarına bırakıldı. 
 

 

Birçok ilde yapıldı

Öğrenciler tarafından düzenlenen eylem; İzmir, Sinop, Kocaeli, Tunceli, Çankırı, Mersin, Antalya, Malatya, Eskişehir, Kars, Samsun, Bursa gibi Türkiye'nin dört bir yanındaki illerde gerçekleştirildi.