Bu yıl 8. kez düzenlenen maratona 14 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcu katıldı. Koşucular tarihi alanda “2. Yüzyılla Omuz Omuza “ sloganı ile koşu parkurunu tamamladılar.

Herkesi Tarihi Yarımadada Koşmaya Davet Ediyoruz
Gelibolu Maratonu, 2. Yüzyıla Omuz Omuza sloganıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edildi. Maraton, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirilen eşsiz bir spor etkinliği olarak her yıl dünya genelinden binlerce sporcuyu ağırlıyor. Maratonun başlamasına sayılı saatler kala, Gelibolu'nun doğal güzellikleri ve tarihi atmosferi sporcuları selamladı. Uluslararası Gelibolu Maratonu binlerce sporcuyu Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda ağırladı. Gelibolu Maratonunun bu yıl 8. kez düzenlendi. Maraton Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ve sporcular katıldı. Maratona bu sene 14 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı. Koşucular doğa ile iç içe olan Tarihi Alan'da spor etkinliği için bir araya geldi. 4 kategoriden oluşan Uluslararası Gelibolu Maratonu saat 09.00’da Namazgah Tabyası'ndan başladı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir yaptığı açıklamada, "Bugün Gelibolu Maratonu’nu bir kez daha Tarihi Alan'da gerçekleştiriyoruz. Harika bir atmosfer, hava var. Çok kalabalık bir katılım var. Yaklaşık 3 bin 500 ailesiyle, çocuklarıyla beraber 14 farklı ülkeden sporcumuzla beraber Tarihi Alan yine tarihi günlerden birini yaşıyor. Festival de güzel geçti. Tarihi Alan'daki bu Gelibolu Maratonu benimsendi, çok bilinen bir etkinlik haline geldi. Çok teşekkür ediyoruz. Gelibolu’nun bir kez daha dünyanın buluşma noktası haline geldiğini ifade ediyoruz. Herkesi Gelibolu Tarihi Alan'a bekliyoruz" dedi.

Maratonun Kazananları Belli Oldu
Maratonda koşucular  tarihi alanın büyüleyici manzarası eşliğinde spor yapmanın keyfini çıkardı. Maraton, Namazgah Tabyası'ndan başladı ve 4 farklı kategoride yarışları içerdi. Maratonun kazananları da büyük bir heyecanla karşılandı. 42K kategorisinde erkeklerde birinci olan Ergün Arslan, 3 saat 34 dakika 01 saniyelik derecesiyle büyük bir başarı elde etti. Kadınlarda ise Maria Kolpakova, 3 saat 27 dakika 40 saniyelik derecesiyle zirveye çıktı. Maratonun diğer kategorilerinde de başarılı sporcular ödüllendirildi. 21K yarı maratonda erkeklerde Ümit Er, kadınlarda Gülten Zobu Çelik birinci oldu. 10K kategorisinde ise erkeklerde Bedri Şimşek, kadınlarda ise Özge Çolak birincilikle taçlandı.
 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, maratonun başarılı geçtiğini ve bu etkinliğin Gelibolu'nun uluslararası bir buluşma noktası haline geldiğini belirtti. Katılımcıları Gelibolu Tarihi Alan'a davet ederek, bu özel etkinlikte bir araya gelmenin anlamını vurguladı. Gelibolu Maratonu, tarihin ve sporun buluştuğu bu eşsiz coğrafyada, bir kez daha unutulmaz anılara ev sahipliği yaparken, katılımcıları tarihi yolculuklarına davet etti.
Ogün İnal