Tek listenin oylandığı kongrede, mevcut başkan Ali Tuğrul Yıldırım, güven tazeleyerek, yeniden il başkanı seçildi. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, görevde bulunduğu süre içerisinde başarılı olabilmek için 4 yıldır emek verdiklerini ve bir çok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

MHP İl Kongresinde Tek Aday
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale İl Başkanlığı 14. Olağan İl Kongresi, İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP MYK Üyeleri Hayati Arkaz, Fatih Çetinkaya, Fırat Çakıroğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile il ve ilçe teşkilatlarının katıldı. Kongre saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra yapılan oylama ile Divan Kurulu Başkanı MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ve yardımcıları olarak ise  MHP MYK Üyeleri Hayati Arkaz, Fatih Çetinkaya, Fırat Çakıroğlu belirlendi. Ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmalarının yer aldığı video gösterimi yapıldı. Kongrede bir konuşma yapan MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçime bir an önce hazırlanabilmek ve o yerel seçimlerde başarı elde edebilmek adına kongrelerimizi tamamlayıp en kısa yoldan yerel seçimlere hazırlanmanın formülünü bulmak lazım. Şuan da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve Sayın Genel Başkanımızın da yapmak istediği bu. Bir an önce İl Kongrelerimizi bitirip, büyük kurultayımızı gerçekleştirip ondan sonrada yolumuza devam edeceğiz” dedi. Daha sonra faaliyet ve mali rapor okunarak, oy birliğiyle kabul edildi.

“Önemli Çalışmalara imza attık
Kongrede konuşma yapan  MHP Çanakkale İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Ali Tuğrul Yıldırım, 14. Olağan Kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “ 4 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çanakkale İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. 4 yıldır emek ettik, birçok çalışmaya imza attık. Bununla birlikte Çanakkale’mizde özellikle kovid döneminde yaşanan sıkıntıları bertaraf etmek, halkımızın bu hususlarda daha az etkilenmesi adına önlemler almak için kamusal alanlarla birlikte ortak çalışmalar yürüttük. Zor dönemlerdi. Onun haricinde kovidden çıkılan dönemde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımızın talimatlarıyla sahanın büyük hattında bütünsel çalışmalar gerçekleştirdik. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partimizin bir oy fazla alabilmesi için sahada aktif şekilde çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

İşte MHP Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyeleri
Tek liste olarak gidilen kongrede Ali Tuğrul Yıldırım, güven tazeleyerek, yeniden başkanlığı seçildi. Kongreyle MHP Çanakkale İl Başkanlığı Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Yönetim Kurulu; Ramazan Yurdagül, Cahit Kiper, Mustafa Meteertem, Necla Sarıibrahimoğlu, Sinan Arıcı, Ercan Vatan, Hakan İmamoğlu, Nurşen Gökkuş, Aytaç Sural, Emrah Turan, Nazmi Talas, Sevgi Patan, Hasan Dereci, Fehim Sağlam, Emre Özkan, Suat Han, Ramazan Ak, Ali Rıza Çardak, Alparslan Çelik, Basri Özdemir, Sezer Sanık, Mustafa Ergeç, Mübeccel Aydın, Samed Başyiğit.
Ogün İnal