Geçtiğimiz akşam Fatih Altaylı’nın sosyal medyadaki kanalında söyleşiye katılan Meral Akşener, Haziran seçimleri öncesinde yaşananları anlatırken, ziyaret ettiği il ve ilçelerde Ekrem İmamoğlu'nun ve Mansur Yavaş'ın ismini duyduklarını söyledi. Ayrıca, “Aksaray'da da, Niğde'de de, Trabzon'da da söylüyorlar. Bu yavaş yavaş daha da arttı. Hakkâri'de Mansur Yavaş söylendi.” Dedi.
 
Yöntem konuşulacaktı
Akşener konuşmasına, “… 2 Mart 2023'te gerçekleştirilen ve Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantıda adayın nasıl bir yöntemle seçileceğine ilişkin toplanılacağı kararı çıkınca ben de bizim Genel İdare Kurulumuzdan ona yönelik bir yetki aldım.” şeklinde devam etti.
 
Aday kim olsun?
“… Gittiğimde yöntemi konuşmamız bekliyordum… Ama birden konuşma ‘kim aday olsun?' sorusuna evrildi. İlk sözü Gültekin Bey'e verdiler. Gültekin Bey, Kemal Beyi söyledi. Sonra Ali Bey'e verildi o da ‘Kemal Bey' dedi. Temel bey, ‘Kemal Bey' dedi. Sayın Davutoğlu da; ‘Sayın Akşener aday olmadığına göre Kemal Bey' dedi. Sıra bana gelince, ben ‘böyle yetki almadığımı’ söyledim. Bunu doğru bulmuyorum dedim. Türkiye'yi 2 kere dolaştım, bu iki arkadaşımız benim babamın oğlu değil, bunları meşhur eden, aday eden, seçen ben değilim.”
 
Masadan ayrıldı
“… Sonra Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki; ‘Meral Hanım imzalamıyorsa imzalamasın. Biz 5'imiz imzalayalım, çıkalım.' Ben de aldım dosyamı; ‘Peki o zaman size başarılar diliyorum' dedim.”
“… O meşhur kağıdı imzalayıp çıktım, geldim ve derhâl arkadaşlarımla görüştüm. Olanları anlattığımda bizim arkadaşlar çok sert bir tavır koydular.”
 
İki belediye başkanı önerisi
Masaya dönme sürecini anlatan Meral Akşener; “Pazar günü akşamı iki belediye başkanı bana geldi ve seçenekler onlardan geldi. Bu iki belediye başkanımızın yardımcı olmasını öneren ben değilim, yanlış anlaşılmasın. Bunu kabul ettim ben ve tek şartım oldu: bundan Kemal Bey'in bilgisinin olduğunun ispatlanması…”
 
Rıdvan Uz reddetti
“Ertesi gün arkadaşlarıma bu öneriyi anlattım. Rıdvan Uz, Tolga Akalın, Bilge Yılmaz ve Ümit Dikbayır hariç herkes bu fikre evet dediler.” diye açıklamada yaptı.
 
Diğer ortakların haberi yokmuş
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile otelde buluşup iki belediye başkanının icracı ve yetkili başkan yardımcılığını teyit ettiklerini söyleyen Meral Akşener  şöyle devam etti, “Buradan ötesi çok vahim… Gittim, 10 binlerce insan dışarıda heyecan içinde ama öğrendim ki masadakilerin haberi yokmuş. Önce ben kâğıdı imzalıyoruz deyince Temel Bey; ‘N’oluyoruz?' dedi.  Sonra Ali Bey, ‘Böyle bir şey olamaz' dedi ben de şaşırdım. Sonra durumu anlattım. Kemal Bey'in teklifini anlattım, otelde teyit ettiğimizi ve bu teklifin CHP'den geldiğini söyledikten sonra Ali Bey bana döndü, dedi ki tekrar; ‘Yani bu teklif size CHP'den mi geldi?' ‘Evet' dedim. ‘Ben bir arkadaşlarımla görüşeyim' dedi. 1 saat gitti arkadaşlarıyla görüştü. ‘Kabul etmiyorlar' dedi. Ben de dedim ki; ‘O zaman tamam, kalsın benim üzerime ben razıyım. Hadi bana eyvallah.' Sayın Davutoğlu devreye girdi ve orta yol bulundu. Bunları o gün nasıl anlatacaksınız? Kazanmak istiyorsunuz…”
 
Rıdvan Uz ve İmamoğlu ile Yavaş’ın fotoları olsun.
Meral Akşener de içeride olabilir
Hasan Sami Er