Yangın bölgesine yapılan yoğun müdahale ile köyleri tehdit eden yangın kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ramazan  Cüneyt Erenoğlu açıklama yaptı. Erenoğlu Yaptığı açıklamada Yangın süresinde yoğun dumandan etkilenen ve çeşitli rahatsızlıklar geçiren 44 hastanın ÇOMÜ hastanesinde tedavi edildiğini söyledi.
BU ZORLU SÜREÇTE CAN KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRİCİ
Kızılkeçili köyünde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile hızlı bir şekilde yayılan be 6 köyü tehdit eden yangının kontrol altına alınmasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ramazan Cüneyt Erenoğlu 3 gün süren yangında yoğun duman başta olmak üzere rahatsızlanan 44 hastaya ÇOMÜ hastanesinde tedavi edildiğini söyledi. Rektör Erenoğlu açıklamasında şu cümlelere yer verdi. “Çanakkale merkez Kızılkeçili köyünde başlayarak çevre köyleri etkisi altına alan yangın felaketi, 16 Temmuz 2023 Pazar günü AFAD koordinatörlüğünde İl Özel İdaresi, üniversitemiz, il ve ilçe belediyeleri ile çevre illerden gelen ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda 19 Temmuz günü itibariyle kontrol altına alındı. Bu zorlu süreçte can kaybının olmaması sevindirici bir haber oldu. Felaketin yaşandığı yangın bölgesinde kronik hastalığı bulunan ve dumandan etkilenen 44 vatandaşımızın tedavisi yapıldı, 6 vatandaşımızın tedavisi ise hala devam etmektedir. Sağlık ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi, can kaybının önüne geçerek büyük bir felaketi engellemiş oldu. Orman yangını felaketi sürecinde gösterdikleri canla başla mücadele için Orman Genel Müdürlüğü personeli, farklı kamu kurumları ve özel sektör çalışanları ile yerel halka minnettarız. Bu zorlu koşullarda gece gündüz demeden yangınla mücadele eden tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz personeli de yangının söndürülmesi, soğutulması, lojistik ve ilk yardım gibi alanlarda önemli bir rol oynadı. Onların özverili çalışmaları da büyük takdirle karşılanıyor. Bu felaket sürecinde tüm paydaşların birlikte çalışarak ortaya koyduğu dayanışma ve işbirliği, yangının kontrol altına alınmasına büyük katkı sağladı. Çanakkale halkı, yetkililer ve tüm ekiplerin gösterdiği kararlılık, fedakarlık ve özveri, yangın felaketinin etkilerini en aza indirmekte büyük rol oynadı. Bu zorlu sürecin aşılmasında birlikte hareket eden tüm kesimlere teşekkür ediyoruz. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte, gelecekte böyle felaketlerin önlenmesi için daha da dikkatli olunacağı ve gerekli önlemlerin alınacağına olan inancımız tamdır.
44 VATANDAŞ ÇOMÜ HASTANESİMNDE TEDAVİ EDİLDİ
Rektör Erenoğlu yangın felaketinde yoğun dumandan etkilenen vatandaşlardan 44 tanesinin ÇOMÜ hastanesinde tedavi edildiği bilgisini de vererek açıklamasında şunları söyledi. 16 Temmuz 2023 Pazar günü Çanakkale merkez Kızılkeçili köyünde başlayan ve çevre köyleri etkisi altına alan yangın felaketi AFAD koordinatörlüğünde İl Özel İdaresi, üniversitemiz, il ve ilçe belediyeleri ve çevre illerden gelen ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda 19 Temmuz günü itibariyle kontrol altına alınmıştır. Felaket kapsamında can kaybı olmaması sevindiricidir. Yangın bölgesinde kronik hastalığı bulunan ve dumandan etkilenen 44 vatandaşımızın tedavisi yapılmış  6 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bu kapsamda orman yangını felaket sürecinde canla başla mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü personeli, farklı kamu kurumları ve özel sektör çalışanları ile yerel halka özverili emeklerinden dolayı minnettarız. Ayrıca söndürme, soğutma, lojistik ve ilk yardım Üniversitemiz personeline teşekkür ederim.”
Ogün İnal