Büyüyünce ne olacaksın sorusunu “Ben Büyüyünce Kuaför Olacam” diye cevaplıyordu. Bu azmi de onu meslek diploması almaya yönlendirdi. Kuaförlük ile ilgili kalfalık ustalık ve usta öğreticilik belgelerini de alan genç kuaför Sevde Nur Karagöz çok çalıştı kendini geliştirdi ve mesleği ile ilgili yenilikleri yakından takip etti ve sonunda emeklerinin karşılığını aldı. Kırklareli’nde düzenlenen yarışmada kendi kategorisinde birinci olan genç kuaför birincilik kupasını Çanakkale’ye getirdi. Genç kuaför Karagöz’ün kuaförlüğü meslek olarak geçmen isteyenlere de mesaj gönderdi, çok çalışın ve sala vazgeçmeyin….”

MESLEKİ BAŞARISI 1.’LİK KUPASI İLE GELDİ
Çocukluğundan beri tek istediği Kuaför olmaktı. Kuaför olmaya ilkokul 5. Sınıfta karar verdi. O dönende sık sıkta bunu çevresine söyleyerek değim yerinde ise “Ben büyüyünce Kuaför” olacağım dedi. Bu hedefi ile Umurbey ortaokulu 2016 yılında bitirdi. Umubey’den, ilkokul 5 sınıfta kendisi için belirlediği hedefe doğru gitmek için Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezinde  “Güzellik ve Saç Bakım” bölümünden mezun olan Genç Kuaför Sevde Nur Karagöz 2020’ de Kalfalık, 2021’ de ustalık ve usta öğreticilik belgesini aldı. Mesleki eğitim merkezinden mezun olduktan sonrada mesleğine başlamak ve geliştirmek için yine kendisi gibi bayan kuaförü olan Amcası Mehmet Karagöz’un MEK Kuaför salonunda çalışmaya başladı. Burada hem sevdiği mesleğini yaptı hem de mesleğindeki ince detayları ustası ama aynı zamanda amcası olan Mehmet Karagöz’den öğrendi.

AZİM VE ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRDİ
Kısa bir süre önce Kırklareli Berberler ve Kuaförler Odası tarafından Kırklareli’nde düzenlenen ve çok sayıda kuaförün katıldığı ”Trakya Show 2023” etkinliği kapsamında gerçekleşen Eğitim, Bilgi paylaşımı, Yarışma ve Motivasyon gecesinde düzenlenen yarışmada önemli bir başarıya imza attı. Genç Bayan Kuaförü kategorisinde 1. Olan Sevde Nur Karagöz kupayı Çanakkale’ye getirdi. Birçok rakibi arasından hızı, yeteneği, bakış açısı ile farklılık yaratan Karagöz yıllardır aldığı eğitim ve yaşadığı zorlukların karşılığını kazandığı yarışma ile aldı.

KUAFÖR OLMAK İSTEYEN GENÇLERE ÖRNEK OLDU
Genç kuaför Sevde Nur Karagöz başarısı bu mesleği yapmak isteyen gençlere örnek olurken karagöz yaptığı açıklamada  “ Ben kuaför olmaya ilkokul 5 sınıfta zaten karar vermişim. Şu an yaptığım meslek çocukluğumda belirlediğim mesleğim olduğu için çok mutluyum. Çocukluğumda ve sonrasındaki dönemde birçok arkadaşım Doktor, Mühendis; Avukat olmak isterken ben zaten hangi mesleği yapacağıma çok önceden karar için o hedefime ulaşmak için eğitimimi de o yönde aldım. 2016 yılında Umurbey ilkokulundan mezun olduktan sonra eğitimine mesleğim yapmayı düşündüğüm ……… Bölümünü okudum ve okuldan başarı ile mezun oldum. Artık mesleğimi yapmaya başlamak için adımlar atmam gerekiyordu. Tabi aynı zamanda da mesleğim ile ilgili tüm gelişmeleri yeni saç modellerinini de yakından takip edip kendimi de geliştirmem gerektiğinin farkındaydım. Çok sevdiğim mesleğimi geliştirmek için tüm yenilikleri yakından takip ettim, daha öncede yarışmalara kurslara eğitimleri katıldım. En son birkaç gün önce gerçekleşen ”Trakya Show 2023” çerçevesinde yapılan yarışmada kendi kategorimde başarılı oldum ve Genç Bayan Kuaförü kategorisinde 1.’ik kupasını Çanakkale’ye getirdim. Çok sevdiğim mesleğimde geldiğim noktada bu ödülü almak beni çok mutlu etti. Yıllardır mesleğimde “neler yapabilirim kendimi nasıl geliştirebilirim sorularını kendime sorarak hep çalıştım ve kendimi geliştirdim. Bu emeklerim ve çalışmamda boşa gitmedi. Aldığım birincilik beni çok memnun etti. Bu başarıyı emeklerimin karşılığı olarak görüyorum. Mesleğimi ilerletmek dahada başarılı olmak için çalışmaya yenilikleri takip etmeye ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Bayan kuaförlüğü yapmak isteyen kuaförlüğü meslek olarak seçmek isteyenlere tek tavsiyem mesleklerini sevinler, mesleklerine sıkı sıkı sarılsınlar ve kendilerini geliştirsinler. Tabi bu zorlu yorucu ama benim için eğlenceli yolculukta beni destekleyen bana güvenen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Öncelikle bu yarışmayı düzenleyen bana bu fırsatı veren Salkom kozmetik ve Kırklareli Kuaförler Odasına teşekkür ederim beni bugünlere getiren bana bu mesleği Öğreten hem amcam hem de Ustam olan Mehmet Karagöz’e teşekkür ederim ve bizi destekleyen Çanakkale kuaförler oda başkanı Ayhan Engine de sonsuz teşekkürler ediyorum.
 
Ogün inal