SEFARAD YEMEKLERİNİN SUNULDUĞU ÖZEL GECE HAZILANIYOR
Çanakkale 3-4 Haziranda ilk kez bir gastronomi festivaline ev sahipliği yapacak. Gastronomi festivalinde Uluslararası Gurme Şef Haldun Tüzel, Trakya ve Muhacir Yemekleri,  Gurme Şef Dr. Emrullah Gümüştaş ekibi,  Yazar ve Şarap firması sahibi Şeyla Ergenekon, Şarap Tadım etkinliğiyle Çanakkaleliler ile buluşacak. GastroFest Çanakkale’de bu sene Çanakkale Sefarad yemeklerinin sunulduğu özel gecede Şefler İvet Acu Güney ve Hayim Behmoaras’ın  Sefarad Sofrasını Çanakkaleliler için hazırlayacak. Özel geceye katılanlar Babaannesinin mutfağından yola çıkarak kadim bir kültürün mutfağını kitaplarında anlatan ünlü Yazar Mario Levi’yi de dinleme fırsatı bulacak

FESTİVALDE ÇOCUKLARDA UNUTULMADI
Gastrofest Çanakkale, Ted Koleji sponsorluğunda çocukları da unutmadı.  Çocuklar için hazırlanan atölyelerde, Makarna, Cup-Cake yapımı yüz boyama ve sosis balon etkinlikleri gibi eğlenceli etkinlikler yer alacak. Gün boyu sürecek müzik yayınıyla Dj Shure, festivale eşlik edecek. Festivalde ayrıca Boğazın Efeleri ve Etili Seramik Folklor Grubu, halk oyunları ile ziyaretçilere hareketli dakikalar yaşatacak. GastroFest Çanakkale pazar günü canlı klasik müzik dinletisi ile sona erecek.

TADIM ÜRÜNLERİNİ SATIN ALINABİLECEK
Çanakkale yöresel yemeklerinden örnek sunumların olduğu festivalde ziyaretçiler tadım yaptıkları ürünlerden satın da alabilecekler. Festivalde üreticiler dondurularak kurutulmuş meyveler, tütsülenmiş baharatlar, gurame ürünler, organik, probiyotik, glütensiz ürünler, sağlıklı atıştırmalıklar ve zeytinyağı gibi geniş bir gıda yelpazesi var. Girişlerin ücretsiz olacağı festival gastronomiye ilgi duyan herkese açık.
Şenay Azman