Seçim çalışmaları ve teşekkür ziyaretleri kapsamında Ezine'de köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Gider burada yaptığı konuşmada eleştiri oklarını Millet İttifakına ve partilerine yöneltti.

"iktidar olayımda ne olursa olsun diye düşünüyorlar"
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider hem teşekkür hem de seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Ezine programı kapsamında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Gider'e, 27.Dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Ezine İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Murat Yahya Sezgin, AK Parti Geyikli Belde Başkanı Mustafa Kırveli, MHP Ezine İlçe Başkanı Tahsin Yüksel, Büyük Birlik Partisi Ezine İlçe Başkanı Fahrettin Ersöz ile belediye meclis üyeleri eşlik etti. Gider, Ezine mahallle ve Köy Muhtarlatı ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek "Dün, HDP bayrakları altında, Demirtaş’a özgürlük vereceğini bas bas bağıran Kılıçdaroğlu, şimdi bozkurt işareti yapmaya başladı. Bu akılla, mantıkla olacak bir şey değil. Bir çizginde dur. Bir yerinde dur. İktidar olayım, ne olursa olsun diye bir düşünce tarzı olmaz. İktidar böyle bir şey değil. Ben iktidara geleyim de ne olursa olsun, olmaz öyle şey. Sen iktidara geleceksen, düşündüklerini yapmak için geleceksin" dedi.

"Oyları %1 etmeyen partilere 37 milletvekili verdiler"
Mahalle ve Köy Muhtarları buluşmasında yaptığı konuşmanın devamında CHP seçmeninin aldatıldığını ifade eden Gider şunları söyledi. “Oylarını toplasan yüzde 2 etmeyecek 4 parti toplandı. İkisi bizden ayrılma. Biri Saadet Partisi, öbürü ise Demokrat Parti. Pazarlıklar yaparak, ittifak oluşturdular.  Biz kaç senedir MHP ile yol yürüyoruz, ne bir bakanlık talepleri oldu ne de biz onlara bakanlık verelim dedik. Çünkü bizim birlikte yürümemiz, bakanlıktan çok daha kıymetli bir şey. Bizim birlikte yürürken ki hedeflerimiz bakan yardımcısı kimin olacağından çok daha önemli bir şey. Bakan yardımcın, bakanın kim olursa olsun, yürüdüğün yol önemli. Bunlar daha baştan pazarlıklara başladı. Şu kadar başkan yardımcısı, ona bu kadar bakanlık, buna bu kadar vekillik… 37 tane vekil almışlar CHP’den. Getirdikleri oy kaç? Yüzde sıfır. Yüzde bir falan değil, sıfır. Bu tokatçılık. Bunu şurada esnaf esnafa yapsa, mahkemeye verir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını sağladılar. Tamamen kişisel bir şey. CHP’ye bir fayda sağlamadılar, getirdikleri oy yok. Onlar orada olmasaydı, belki Meral Hanım onay vermeyecek diye, bunu sağladılar”

"Sen iktidara geleceksen, düşündüklerini yapmak için geleceksin"
Gider, konuşmasının sonunda   “Millet İttifakı’nın adı niye millet, Allah şahit bilmiyorum. Garip geliyor bana. Ali Babacan’ın ekibi, her gezdikleri yerde millet lafını sevmedikleri, hoşlanmadıklarını söylüyor. HDP’nin derdi milleti bozmak, parçalamak ama adı Millet İttifakı.  İYİ Parti diyor ki MHP yeterince ülkücü değil, biz ondan ayrıldık. HDP Genel Başkanı, Kılıçdaroğlu ile stratejik hedeflerimiz aynı diyor. Bütün bunları nerede birleştirebilirsiniz? Hiçbirinin tek bir ses çıkardığı yok. Siz nasıl iktidar olacaksınız? Nasıl iktidar olacakları ikinci tura kalınca belli oldu. Dün, HDP bayrakları altında, Demirtaş’a özgürlük vereceğini bas bas bağıran Kılıçdaroğlu, şimdi bozkurt işareti yapmaya başladı. Bu akılla, mantıkla olacak bir şey değil. Bir çizginde dur. Bir yerinde dur. İktidar olayım, ne olursa olsun diye bir düşünce tarzı olmaz. İktidar böyle bir şey değil. Ben iktidara geleyim de ne olursa olsun, olmaz öyle şey. Sen iktidara geleceksen, düşündüklerini yapmak için geleceksin” dedi.
Ogün İnal