Ortaokullardan 70,  Liselerden 55, toplamda 125 öğrencinin katılım sağladığı müzik yarışmasında finalde kazananlar belli oldu.
 Halk Müziği,  Sanat Müziği, arabesk, pop ve daha birçok dalı ile dünya müzikleri arasında gösterilen ve son yıllarda başarılı bir yükseliş yaşayan Türk müziğine yeni yetenekler kazandırmak ve gençleri sahneye alıştırmak amacı ile Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Ortaokul - lise düzeyinden öğrencilerin katılım gösterdiği ‘Genç Ses Biga’ yarışmaları sona erdi. 10 ortaokul ve 10 lise kademesinde öğrencinin yarıştığı  ‘Genç Ses Biga’ final önceki gün gerçekleştirildi.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen,  toplamda 125 öğrencinin katılım sağladığı müzik yarışması Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen finalin ardından tamamlandı.  Ortaokul-Lise düzeyinde düzenlenen yarışmanın final performanslarının ardından  Biga Ortaokulu öğrencisi Mirsu Nur Şer birinci, Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi  Emine Demirdöven ikinci, Hamdibey Ortaokulu öğrencisi Zeynep Gülaçtı ise üçüncü oldu.
Burcu Erdal