Fay hatları ve tarih keşifleri ile tanın Prof. Dr. Perinçek, Ezine ilçesinde su ararken göktaşı buldu. Göktaşının ne zaman düştüğü bilinmezken, taşın değişik yapıda ve yanmış izlerin olması ilk bakışta dikkat çekiyor. Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Perinçek, “Ezine dolayında göktaşı yağmuru olduğu bu örnek ve topladığım onlarca örnek ile kesinlikle biliniyor. An itibarıyla; bilmediğimiz ise göktaşı yağmurunun ne zaman olduğu. Bir arkadaşımın çiftlik kurmayı planladığı tarlanın su imkânı olabilir mi sorusunu cevaplamak için araziye çıktım. Su konusunda gözlemlerimizle bir sonuca ulaştık ama o gün arazide gördüğüm fotoğraftaki taş parçasına benzeyen örnekler beni çok daha fazla heyecanlandırdı. İnceleme alanı granittik kayaların olduğu bir bölge. Su arama çalışması dönüşünde; arazide bölgedeki granitik kayalara benzemeyen koyu kahverengi taş dikkatimi çekti. Siz olsaydınız sizin de gözünüze takılırdı. Taşı elime aldığımda dikkatim hayranlığa ve keyfe dönüştü. Numune boyutuna göre oldukça ağırdı ve her zaman yanımda taşıdığım büyüteç ile incelediğimde tas örneğinin demirden oluştuğuna gördüm. Etrafta demir madeni ya da antik demir atölyesi izi olmadığına göre, bulduğum taş Göktaşı olması gerektiğini düşündüm ama son karar için yeni veriler bulmalıydım.”
 
“Bölgeye Tekrar Gittim”
“Bir ay sonra tekrar bölgeye gittim.” Diyerek anlatmaya devam eden Perinçek, “Bu kez yukarıdaki örnek dahil bir kova dolusu göktaşı topladım. Artık göktaşı bulduğumdan emindim. Emin olmama neden olan en önemli neden, bulduğum taş örneklerinin bölgede bulunan granitik kayalar ile hiç bir ilgisi olmamasıydı. Ayrıca örneklerin birbirinden metrelerce uzakta olması, kilometrekareler ölçeğinde bir alanda dağılmış olması, bulduğum örneklerin yüzeyinde erimeyi gösteren izler; bulduğum örneklerin bir göktaşı yağmuru sonrası araziye saçıldığına karar verdim.”
 
“Örnekleri hediye ettim”
“Topladığım örneklerin bazılarını üniversiteye ve konuya ilgi duyan çocuk ve gençlere hediye ettim.” Diyerek konuşmasına devam eden Perinçek, “Bu konuda doğa bana cömert davrandı, göktaşını bulmamı sağladı; bende cömert olmalıydım ve örnekleri özellikle müzeye ve geleceğin gençlerine vermeliydim. Gençlerin yüzündeki ilgi ve parıltı benim için altın değerinde oldu. Alana ileriki günlerde tekrar gideceğim. Bu kez bulduğum örnekleri de müzelere ve gençlere hediye edeceğim. Evime misafir olan arkadaşlarım ile siyaset konuşmaktan uzak durmak ve konuyu değiştirmek için göktaşını gösteriyorum. Hepsinin ilgisini çekiyor. Konu değişiyor” İfadelerinde bulundu.
 
Konuşmasını bir not ile sonlandırdı: “Not: Bulgu yeni değil önceki yıllara ait fakat tekrar paylaşmak benim için ayrı bir zevk oldu. Müsaade ederseniz, kendime iltimas geçeyim, kendime bir hediyem olsun.”
Şenay Azman