Saatler 17.00’i gösterdiğinde de Çanakale’ de seçimlere katılının %90’ın üzerinde olduğu gözlendi. İlerleyen saatlerde Sandık sonuçlarının ortaya çıkması ile beraber Çanakkale'den meclise gidecek olan 4 Milletvekillerinin ismi de belli oldu. 2018 seçimlerinde yurtdışı oyları ile çok az bir fark ile İyi Parti Milletvekili adayı Rıdvan Uz’un elinden milletvekilliğini alan Julide İskenderoğlu bu sefer milletvekilliğini Rıdvan Uz’a kaptırdı.

ÇANAKKALE 2 CHP’Lİ, 1 AK PARTİLİ VE 1 İYİ PARTİLİ MİLLETVEKİLİNİ MECLİSE GÖNDERDİ
Çanakkale hafta sonu gerçekleştirilen seçimlerde sandığa koştu. Çanakkale'de 28. Dönem Milletvekilliği seçiminde 141 bin 766 oy alan Cumhuriyet Halk Partisi oyların % 35.4’ünü alarak birinci Parti oldu. 127 bin 766 oy alan AK Parti ise oyların 31.9’unu alarak Çanakkale’de ikinci parti oldu. 65 bin 827 oy alan İYİ Parti Çanakkale’de oyların % 16.44’ünü alarak üçüncü oldu. Bu oy oranları ile Çanakkale'de resmi olmayan sonuçlara göre CHP 2, AK Parti 1, İYİ Parti 1 milletvekili’ni meclisi gönderdi. Bu sonuçlarla Ak parti Çanakkale'de 1 milletvekili kaybederken İyi parti 1 milletvekili kazandı.

BU SEFER MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ
Çanakkale'de bir milletvekili kaybeden AK Parti'de şok yaşanırken, İYİ Parti Çanakkale’den milletvekili çıkarmanın mutluluğunu yaşadı. Ancak İyi Parti Milletvekili Rıdvan Uz, 2018 seçimlerinde yurtdışı oylarının dağıtılmasının ardından milletvekilliğini AK partili julide iskenderoğlu’na kaptırmasından ders alarak sabaha kadar kurduğu Seçim Koordinasyon Merkezinde ( SKM) oy verilerinin girişini takip etti. yurtdışı oylarının sonuçlarınıda takip eden Rıdvan Uz, bu kez şeytanın bacağını kırarak, İyi partinin Çanakkale Milletvekili oldu.

AK PARTİNİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 1’E DÜŞTÜ
Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin ilk iki sıra adayı olan İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan Milletvekili oldu. 31.9 oy oranıyla ikinci parti olan AK Parti bir milletvekilinde kaldı. Buna göre AK Parti'de birinci sıra adayı olan Ayhan Gider Çanakkale milletvekili oldu. İkinci sıra adayı olan Jülide İskenderoğlu ise seçilemedi. Yaşanan bu gelişme ise AK Parti'nin Çanakkale teşkilatlarında şok etkisi yarattı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde İYİ Parti Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Rıdvan Uz, 19 oy ile meclise girme hakkı kazanmıştı. Ancak yurtdışı oylarının partilere dağıtılması sonucunda Uz, milletvekilliğini kaybetmişti.  Rıdvan Uz, bu kez şeytanın bacağını kırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre Çanakkale'de % 16.44 oranıyla İYİ Parti bir milletvekili kazandı. Bu sonuçla Rıdvan Uz, milletvekili olarak meclise gitme hakkı kazandı
Ogün İnal