Okyay konuşmasında ramazan ayında ihracatta düşüş yaşandığını belirterek “Genel Ticaret Sistemi kayıtlarına göre, Nisan ayındaki toplam ihracatımız 19,3 milyar dolar oldu. Bu, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 düşüşü işaret ediyor. Ocak-Nisan dönemini ise 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 3 düşüşle kapadık. Diğer yanda enflasyon cephesinden baz etkisiyle görece iyi haberler geliyor. Nisan’da aylık bazda yüzde 2,39 artış oldu, fakat yıllık bazda 16 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 43,68'e geriledi. Şimdi önümüzde bir seçim var. Sandıktan çıkan sonuç her ne olursa olsun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak yeni döneme dair en büyük temennimiz, ekonomik istikrarın ve güven ortamının sağlanmasıdır. Bunun başında enflasyonun kontrol altına alınması yer alıyor.” dedi. Açılış konuşmasının devamında Çanakkale ile ilgili gündemi de değerlendiren Okyay “Son aylarda özellikle konuştuğumuz kuraklık konusunda sevindirici bir gelişme var. Şehrimizdeki son yağışlarla neredeyse tamamen boşalan barajlar yeniden dolmaya başladı. Toprak şimdilik suya kavuştu, fakat tedbiri elden bırakma lüksümüz yok. Önümüzde kurak geçmesi muhtemel yaz ayları var. Umarım, bu ay ve sonraki ay boyunca yağışlar verimli bir şekilde devam eder ve kuraklık daha da ciddileşmeden üstesinden geliriz.” dedi.
 
VİZE HİZMETLERİ ODAMIZ BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
 ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman’ da meclis toplantısının başında meclis üyelerine hitap etti. Ersin konuşmasında Kosmos Vize Hizmetleri’nin ÇTSO binasından yapılmaya başlandığını ifade ederek “8 Mayıs itibariyle Kosmos Vize Hizmetleri Ofisi Odamızda hizmete başladı. Bu konu ile ilgili de kısa bir bilgilendirme yapmak isterim. Duyurduğumuzdan beri pek çok üyemiz arıyor. Başvurular KOSMOS üzerinden münferit olarak ya da acenteler aracılığı ile yapılabilecek. KOSMOS, TÜRSAB kanalı ile Çanakkale’deki tüm acentelere çağrı yaptı ve yetkili acente olarak çalışmak isteyenlerin başvuru yapmasını istedi. Cuma gününe kadar acenteler başvuracak ve daha sonra KOSMOS yetkilendirdiği acenteleri bize bildirecek, biz de sizlerle paylaşacağız.” dedi.
  
“VEKİLLER BİZLERE HİZMET İÇİN SEÇİLDİĞİNİ UNUTMAYACAK”
 Kahraman konuşmasının sonunda hafta sonu yapılacak olan seçimler ile ilgili, olarak şu ifadelere yer verdi  “14 Mayıs 2023 Pazar günü 2023 Türkiye genel seçimleri yapılacak ve bu seçimler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni üyeleri belirlenecek, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ilk turu yapılmış olacak. Öncelikle Milletimiz ve Ülkemiz için en hayırlısının olmasını temenni ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan bu kıymetli yılda; Çanakkalemiz ve Cennet Vatanımızın her köşesi için, Vatan ve Bayrak kırmızı çizgimizden asla ödün vermeyecek, ihtiyaç duyulan liyakat ve ulaşılabilirlik kriterlerine sahip, bizlere hizmet için seçildiğini unutmayacak, ortak hedeflerde beraber yürüyeceğimiz vekillerin seçilmesi diliyorum.”
 
Meclis açılış konuşmalarının ardından ÇTSO Mayıs ayı Meclsi toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda 2023 Nisan ayı mizanı ile ilgili rapor okundu ve 2023 Nisan ayı mizanının tetkik ve onayı yapıldı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Genel Sekreteri Sema Sandal tarafından sunulan azami fiyat tarife talepleri Mecliste görüşülerek onaylandı.
Ogün İnal