Çan Belediyesinin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde Çanlılara hitaben konuşma yapan Davutoğlu İçişleri Bakanı ve Milletvekili adayı Süleyman Soylu'ya seslenerek "Senin Tehditlerine Boyun Eğmeyiz” dedi.

ÇAN BELEDİYESİNİN KAHVALTI ETKİNLİĞİNE KATILDI
14 Mayıs seçimlerine 4 gün kala Siyasi partilerde seçim çalışmalarının sonuna geldi. Siyasi partiler son seçim çalışmalarını yapacakları illere ilçelere beldelere ve köylere gidiyor. Seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Çanakkale’ye gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Çan'da vatandaşlarla bir araya geldi. Davutoğlu Çanda içişleri Bakanı ve Milletvekili adayı Süleyman Soyluya seslenerek "Senin Tehditlerine Boyun Eğmeyiz” dedi. Davutoğlu Çanda Çan belediyesi tarafından organize edilen Kahvaltı programında Çanlılar ile bir araya geldi. Kahvaltı etkinliğine Çan Belediyesi Başkanvekili Harun Arslan, CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer, CHP Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayları İsmet Güneşhan,  CHP Çanakkale 2. Sıra Milletvekili Adayı Özgür Ceylan, CHP Çanakkale 3. Sıra Milletvekili Adayı Yeşim Karadağ, CHP Çanakkale 4. Sıra Milletvekili adayı Tuğberk Güzel, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Cengiz Yalçın, Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanları, Partililer ve Çanlı vatandaşlar katıldı. Kahvaltı programında ilk konuşmayı Ev sahipliği yapan Çan Belediye Başkan vekili Harun Arslan yaptı. Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan Konuşmasında "Bu gün burada seçilmiş son Başkan ve 13. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu'nu ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. İnanıyorum ki 15 Mayıs sabahı baharın yeşerdiği bir Türkiye'ye beraber uyanacağız. Ben tekrar Canımız Çan'ımıza hoş geldiniz diyorum" dedi. Arslan’ın konuşmasının ardından Millet ittifakı Çanakkale Milletvekili adayları selamlama konuşması yaptılar.

“BU SON HAFTA SİZİ PROVOKE EDECEKLER, ASLA ONLARIN BU TEHDİTLERİNE BOYUN ETMEYECEĞİZ”
Milletvekili adaylarının selamlama konuşmalarının ardından Çanlı vatandaşlara seslenen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu; "Tarih kokan bu kadim topraklarda olmaktan büyük onur duyuyorum. Çanakkale maneviyatı kadar tarihi ilçede benim için çok ayrı bir yeri var. Her Çanakkale'ye gelişimde bir başka mutlu oluyorum.” dedi. Davutoğlu konuşmasının devamında kahvaltı etkinliğini düzenleyen Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan teşekkür ederek eleştiri oklarını İçişleri bakanı Süleyman soyluya yönetti. İçişleri bakanı ve Milletvekili adayı Süleyman soylunun 14 Mayıs seçimleri için söylediği “14 Mayıs Bir Siyasi Darbe Girişimidir” ifadelerini hatırlatan Davutoğlu “Millet ittifakı olarak burada tüm partilerin ortak gönlüyle bir aradayız. Bakınız seçime çok az bir süre kaldı. Bunlar kaybedeceklerini anladılar ve durmadan iftira, durmadan yalan, bir takım provakasyonlar üreterek algı yapmaya, vatandaşları kin ve nefrete çekmeye çalışıyorlar. İçişleri Bakanı olacak zat çıkıp 14 Mayıs Bir siyasi darbe girişimidir diyor. Allah aşkına halkın siyasal özgürlüğü olan oy kullanması ne zamandan beri darbe girişimi. Bir tanesi çıkıyor bunlar terör örgütünden destek alıyor diyor. Ben Başbakanlığımda terör örgütü ile mücadeleyi en fazla yapan kişiyim. Bu vatan toprağının bir karışını kimseye vermeyiz. İlk operasyonları bizi terörle ilişkilendirmek oldu. Sonra dediler ki bunlar yurtdışından destek alıyorlar, bu ülkeyi satarlar dediler. Kimlerin yurt dışında paraları var kimlerin gayrimenkulleri var biz biliyoruz. Geçen gün bahçeli çıktı bunları ya müebbet hapis vermeli yada kurşuna dizmeli dedi. Ben Dışişleri Bakanı olduğumda ilk aklıma bir darbe ile asılan Fatin Rüştü Zorlu geldi, Başbakan olduğumda Adnan Menderes aklıma geldi. Biz ölümü kucaklamış  makamlarda görev yaptık senin tehditlerine boyun eğer miyiz. Bu son hafta sizi provoke edecekler, asla onların bu tehditlerine boyun etmeyeceğiz"
Ogün İnal