Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milletimize duyurulan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen " Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi” kapsamında Çanakkale’de yapılacak 1290 konutun sahipleri çekilen kuralarla belirlendi.

1290 KONUT SAHİPLERİNİ BULDU
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Çanakkale il genelinde yapılacak 1290 konut için hak sahiplerinin kurayla belirlendi. İÇDAŞ Kongre Merkezinde Gerçekleştirilen kura törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel,  AK PARTİ İl Başkanı Naim Makas, Gelibolu AK Parti İlçe Başkanı Serhad Sürücü, Toplu Konut İdaresi Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Genel Meclis üyeleri, Şehit aileleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Kura çekim töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kura çekimi töreninde TOKİ çalışmaları ile ilgili hazırlanan tanıtım filminin de gösterimi yapıldı. Kura çekim töreninde konuşma yapan Toplu Konut İdaresi Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik Çanakkale merkezde 370 konutun, il genelinde ise 1290 konutun hak sahiplerinin kurayla belirleneceğini ifade ederek  “Çanakkale'de toplam başvuru sayısı 18 bin 174.  Kura çekimi Çanakkale 3. Noteri denetiminde yapılacak, sonuçların e-devlet üzerinden de açıklanacak” dedi.

BU HAMLE İLE CUMHURİYET TARİHİNİN EN KAPSAMLI PROJESİ
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Çanakkale İÇDAŞ kongre merkezinde yapılan kura çekim töreninde konuşan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu hamle ile Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde 250 bin insanımız ilk evlerine kavuşacaklar. Bu duygu çok güzel bir duygu. Çanakkale'de de 1290 hemşerimiz ilk evlerine kavuşmuş olacak. Yaklaşık 20 bin başvurumuz var. Kurada çıkmayacak vatandaşlarımız üzülmesinler. Bu proje bir defaya mahsus değil, devam edecek. İnşallah onlar da ev sahibi olacaklardır." dedi.

İLK KURAYI VALİ AKTAŞ ÇEKTİ
Şehit Ailesi kategorisinde İlk kura Vali Aktaş tarafından çekildi. Çanakkale’de TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında, Çanakkale Merkez’de 370, Ayvacık’ta 188, Biga İlçesi ve Karabiga Beldesinde 104, Ezine’de 388, Gelibolu’da 80, Gökçeada’da 160 olmak üzere toplamda 1290 yeni konutun sahipleri Noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Ogün İnal