Daha öncesi yıllarda Birlik başkanı Cahit ileri önderliğinde Bal şişeleme tesisi kurarak Çanakkale balının pazarlanmasında önemli bir adım atan Çanakkale Arıcılar Birliği yeni atılımını  Ezine OSB’de kuracağı paketleme tesisi ile gerçekleştirecek.

ENTEGRE TESİSİ KURMAK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ
Başkanlığı döneminde Çanakkale Balının Türkiye’ye tanıtılması ve Çanakkale balının şişelenmesi gibi çalışmaları Arıburnu markası ile gerçekleştiren Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. İleri,  Arıcılık ürünlerinin paketlendiği bir entegre tesisi kurmak için çalışmalar başlattıklarını ifade ederek, Ezine Gıda OSB’sinde yer de ayırdıklarını, tesisi hayata geçirmeleri halinde bir ilki başarmış olacaklarını söyledi. İleri açıklamasında “Kazdağlarının eşsiz atmosferi, endemik türleri ve temiz doğasında yetiştirilen arılar  kaliteli bal üretiyor.  Özellikle Çanakkale Arıcılar Birliğinin destekleri ile gerçekleştirilen çalışmalar,  hayata geçirilen projeler verilen eğitimlerle  kovan başı verimliliği en yüksek iller arasında ikinci sıraya yükseldik. Bal Ormanlarının kurulma çalışmalarının yanı sıra üreticilerin ballarını hem ülke hem de yurt dışı pazarlarına daha kolay ulaştırmak ve  kar elde etmek amacı ile Arıcılar Birliğinin olarak  girişimlerimiz ile  Entegre Tesislerinin kurulmasına hazırlık yapıyoruz” dedi.

BAŞARIRSAK ÇANAKKALE ARICILIKTA ARANAN, KALİTELİ BALLARIN  ADRESİ OLACAK
İleri, açıklamasının devamında “Bölgemizdeki bal üretimi her geçen gün artıyor, buna bağlı olarak koloni sayımız da artıyor.  Dolayısı ile buna paralel olarak da biz birlik olarak  Arıcılık entegre tesisini hayata geçirmeye çalışıyoruz.  Ezine Gıda OSB’de yerimizi aldık  ve çalışmalarımızı yapıyoruz.  Tüm arı ürünlerinin paketlendiği  güzel bir entegre tesisin hayata geçirilmesi için çabalıyoruz.  Eğer bunu başarabilirsek önümüzdeki yıllarda  bal ve diğer ürünlerin pazarlama sıkıntısının olmayacağı  gösteriyor. Dolayısı ile  bu işi yapanların ürünlerini piyasaya daha güvenilir ve kolay bir şekilde sokarak para kazanacağının bir göstergesi.  Bu iş bize heyecan veriyor ve eğer başarırsak Çanakkale’de arıcılıkta aranan, kaliteli balların  olduğu bir il olarak kendinden söz ettirecek.  Arıcıların 81 ilde birlikleri var. Dolayısı ile  Gıda OSB’de eğer yerimizi alabilmeyi başarabilirsek Türkiye Arıcılar Birliği açısından  bir ilki başarmış olacağız” dedi.

Şenay Azman