Çanakkalelilerin siyasiler arasında yaşanan ve son takip ettiği söz düellosu AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ile CHP’nin yeni Çanakkale İl Başkanı Sabiha Güler Koçer arasında yaşandı. AK Partili makas sosyal medyadan “ İddialar Doğruysa Dedi, Eleştirilerini Sıraladı” Koçer’ de Makasa “Mesele Soru Sormaksa Eğer, Buyurun Size Sorularımız” diyerek sosyal medya hesabından paylaşımını yaptı. Her iki paylaşımı okuyan Çanakkalelilerde iddiaların şaşırtışı soruların ise cevaplanması gerektiği görüşünde birleşerek söz düellosunu  “tencere dibin kara seninki benden kara “ değimi ile değerlendirdiler.

İDDİALAR DOĞRUYSA DEDİ, ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI
Seçim yaklaşıyor siyasi arena kızışıyor. Genel seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağının neredeyse kesinleşmesinin ardından siyasilerde seçim atmosferine girdi. Hal böyle olunca da tartışma yada söz düellolarının yeri sosyal medya oldu. Kısa süre önce iktidar partisi olan AK Partinin Çanakkale İl Başkanı Naim Makas hem parti hem de kendine ait sosyal medya hesabından “Çanakkale Belediyesi ve Zimmet İddiaları!” başlığı ile yazı paylaştı. Makas paylaşımında şu cümlelere yer verdi. “Çanakkale'nin hakkı olan Belediye kasasındaki paranın, bir personel tarafından zimmetine geçirilmesi iddiası kamuoyunu derinden sarsmıştır. Hiçbir açıklamasını göremediğimiz CHP'li Belediye Başkanı Sn. Gökhan'a soruyoruz: "Eğer İddialar Doğruysa, Zimmete Geçirilen Paralarla; Kaderine terk ettiğiniz sosyal konutlar sakinlerinden kaç tanesinin evini yenilemesine katkıda bulunur ve can güvenliğini sağlamış olurdunuz?, Açlıktan birbirine saldıran hayvanların telef olduğu, bekçisi/veterineri bile bulunmayan hayvan barınağındaki sokak hayvanlarından kaç tanesi can çekişerek ölmezdi?! Suya ve ulaşıma yapılan zamların aksine bu hizmetlere hangi oranda indirim yapabilirdiniz? Mezarlıklara yapılan zammı çok gören vatandaşa "ölmeyin o zaman kardeşim" diyebilen Belediye Başkanı olarak, dar gelirli kaç aileye ücretsiz mezarlık tahsis edebilirdiniz?" Eğer bu iddialar doğruysa, Sn. Gökhan acaba bu soruların cevabını düşündüğünde rahat uyuyabilecek mi, bunu değerli kamuoyunun takdirine bırakıyor ve Çanakkale halkının konuyla alakalı olarak acilen bilgilendirilmesi gerektiğini kendilerine hatırlatmak istiyoruz.”

“MESELE SORU SORMAKSA EĞER, BUYURUN SİZE SORULARIMIZ”
AK Parti Çanakkale il Başkan Naim Makas’ın sosyal medya hesabından yaptığı eleştirilere Ana muhalefet Partisi CHP’nin yeni Çanakkale il Başkanı Sabiha Güler Koçer’den yine Hem partisinin hem de kendi sosyal medya üzerinden cevap verdi. Koçer, paylaşımında önce Türkiye geneli ardından da yerel gündemi ilgilendiren soruları yönelterek  “AKP Çanakkale İl Başkanı Naim Makas'ın Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan hakkında sorduğu soruları trajikomik bulduk. Kendi skandalları hakkında sessiz kalan AKP’nin ve İl Başkanı Naim Makas'ın, Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan beye cevap yetiştirmek yerine aşağıdaki sorularımıza yanıt vermesini bekliyoruz; Başkent Ankara'nın göbeğinde Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e yapılan suikastı neden aydınlatılmamaktadır ?, Milletvekiliniz Zehra Taşkesenlioğlu hakkında ortaya atılan milyon değil “MİLYAR” lık yolsuzluk iddiaları neden sümen altı edilmiştir?, Gazeteci Murat Ağırel tarafından belgelenen sahte kanser ilacı ve milyonluk yolsuzluk hakkında neler yapılmıştır?, Kendi bakanlığına dezenfektanı daha pahalıya satan Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan neden yargılanmamıştır?, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu' nun kuruşu kuruşuna hesaplattığı ve halkımızdan çalındığını açıkladığı 418 milyar dolar nerededir?, AKP’li Şirin Ünal’ın evinde çalışan ve ölü bulunan Özbek Nadira Kadirova dosyası neden sümen altı edilmiştir?, Tekirdağ Çorlu'da 4 yıl önce 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında hiçbir tutuklunun olmaması içinizi hiç acıtmadı mı?, TBMM'de bir suç örgütü liderinden aylık 10 bin dolar alan milletvekili bulunduğu iddiası İçişleri Bakanı tarafından ifade edildi ve bu hususta hukuki neden tek bir işlem yapılmadı?”

ÇAN BELEDİYESİNİ 115 MİLYON BORÇLANDIRAN KUZU’YU VE HAKKINDA ZİMMET İDDİALARI OLAN YAVAŞI SORDU
Koçer yerelde yaşananlar ile ilgili sorularını da şu cümleler ile sordu.  “AKP Çanakkale İl Başkanı Naim Makas sorularımız karşısında eğer “Ben yerel gündem konularını konuşmaya davet ediyorum” diyorsa onları da soralım; Binlerce öğrencimizin öğrenim gördüğü şehrimizde, evlatlarımızı defalarca kötü yemeğe maruz bırakan sorumlular hakkında tek bir işlem yapıldı mı?, Çan'da toplam 114 milyon 859 bin lira, ilçede kişi başına 2 bin 392 lira rekor borç bırakan Çan Belediye Başkanınız Abdurrahman Kuzu hakkında tek bir işlem yapıldı mı?, Hakkında zimmet ve yolsuzluk suçlamaları bulunan ve şuan ki Merkez İlçe Başkanınız Aynur Yavaş'ın eşi Umurbey eski Belediye Başkanınız Sami Yavaş için tek bir cümle söyleyebildiniz mi?. Mesele soru sormaksa eğer, buyurun size sorularımız. Lakin bizler kamuoyunun sizin gereksiz sorularınız ile meşgul edilmesini istemiyoruz. Bizlerin gündemi yatağa aç giren tek bir çocuğun kalmamasıdır, bizlerin gündemi ekonomik kriz ile boğuşan halkın refaha erişmesidir… Ve daha niceleri. Bizler bu ülkeye hak ettiği adaleti ya getireceğiz, ya getireceğiz. Unutmayın ki bu adalet bir gün hepimize lazım olacak…”

ÇANAKKALELİLER KİME İNANACAĞINI ŞAŞIRDI
Çanakkale kulisleri de bu söz düellosu ile çalkalandı. Siyasi kulislerde Çanakkalelilerin sosyal medya üzerinden yürütülen söz düellosunu “Tencere Dibin Kara Seni Ki Benden Kara” değimi ile değerlendirdiklerini, her iki siyasi partinin iddialarının ver sordukları soruların düşündürücü olduğunu dile getirdikleri konuşuluyor. Siyasi kulislerde seçim tarihinin yaklaşması ile hem Cumhur İttifakı partilerinin hem de Millet İttifakı partilerinin birbirleri ile söz düellosu, suçlamalar ve eleştirileri yoğun bir şekilde artacağı da konuşulurken Çanakkalelilerin ‘hangisi’ nin iddiası doğru “ sorusunu da sordukları ne biz kime inanacağız dedikleri de konuşulan konular arasında.

Ogün İnal