Ülkesi için canını veren ve şehit olan asker ve polislerimiz ile kamu çalışanları korucular ve vatandaşlarımızın geride kalan gözü yaşlı aileleri için ve vatan savunmasında gazi olanlar için çalışmalar yürüten, Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin, kısa süre önce kökü 1915’e kadar uzanan ama Çanakkale’de kısa bir süre önce faaliyete geçtiklerini ifade ederek  ‘’Çanakkale'deki yaşayan Şehit Gazi yakınlarımız başları dik olsun. Haklı olan her mücadelede yanlarındayız” dedi.

BÜNYESİNDE SADECE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN BULUNDUĞU BİR DERNEĞİZ
Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin, yaptığı açıklamada derneklerinin faaliyetlerinin 1915 Çanakkale savaşlarına kadar dayandığını söyledi. Derneklerinin üye sayısı hakkında da bilgi veren Şahin; ‘’100’e yakın derneğimizin üyesi var. Iki yıldır Çanakkale'mizde faaliyet gösteren derneğimiz, Türkiye'nin çoğu yerinde 55 şubemiz, 44 temsilciliğimiz bulunmaktadır. Derneğimiz daha titiz davranmakta. Şehidin annesi, babası, şehidimizin eşi şehidimizin on sekiz yaşını dolduran çocukları üye olabiliyor. Ama şehidimizin kardeşi derneğimiz üye. Kabul etmiyor tüzüğü. Bu şekil hassas. Gazimiz ve gazimizin eşini, gazimiz hayatta olduğu sürece üye yapıyor. Gazimiz hayatta olduğu sürece, gazimizin evlatlarını dahi derneğimize üye yapmıyoruz’’ dedi.

“HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİN GÖSTERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Gaziliğinde çok önemli olduğunu “Şehidin Şahidi Gazi’dir” sözü ile açıklayan Şahin ‘’Çanakkale şubesi olarak derneğimizin Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi olarak daha çok asker şehit gazi ailelerimize ulaşmak istiyoruz. Onlarla tanışmak, onlarla kaynaşmak, onların acılarına merhem olmak, onlarla iş yapabilmek, haklarını savunabilmek, birlik, beraberlik ruhunu sağlamak için çalışmalarımız var. Çeşitli projelerimiz düşünüyoruz. Mülki amirlerle olsun, devlet kurumlarıyla olsun, STK'larla olsun, diğer işverenlerimizle olsun. Amacımız şehit gazi ailelerini toplumda hak ettiği saygının kazanmasını amaçlıyoruz. Şehit gazi ailelerimiz olarak dinimiz der ki şehitlik peygamberlikten sonra en yüksek makamdır. Şehitliğin şahidi gazilerdir. Biz bu sorumluluğa  sahip olmak istiyoruz. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz. Aynı şekilde bize  dinimiz kutsal dinimiz kültürümüz, kanunlarımız da bu sorumluluğu, yetkiyi veriyorsa bu sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz. Aynı şekilde hak ettiğimiz değerin de biz Şehit Gazi ailelerine gösterilmesini istiyoruz ve bekliyoruz ‘’dedi.

“HAKLI HER MÜCADELERİNDE DERNEK OLARAK YANLARINDAYIZ”
Çanakkalelilere ve Çanakkale'de yaşayan şehit, gazi yakınlarına da seslenen Muharrem Şahin; şu ifadelere yer verdi. ‘’Çanakkale'deki yaşayan Şehit Gazi yakınlarımız başları dik olsun. Haklı olan her mücadelede yanında olduğumuzu bu konunun asla şehit gazilik kavramının istismar edilmemesini ve şehit gazi mi? denmemesini, Şehit gazi' nin sorumluluğunu taşıyarak o beklediğimiz, hak ettiğimiz saygının da gösterilmesini istiyoruz, bekliyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale'miz olduğu kadar Türkiye'nin Çanakkale'si, Çanakkale hepimizin. Tüm Çanakkale'mize çeşitli il ve ilçelerimizden Yurt dışından dahi vatandaşlarımız, soydaşlarımız, dindaşlarımız geliyor. Hepsi baş tacımız. Evet hepsi değerlimiz. Bize de şehit gazi ailelerimize de hak ettiğimiz değerinde verilmesini istiyoruz, bekliyoruz. Bizler de sorumluluklarımızı Şehit Gazi aileleri olarak şerefli, onurlu bir şekilde, dürüst, samimi bir şekilde yerine getirmek istiyoruz.”

Murat Çağlayan