İşletmenin aynı zamanda sahibi olan İbrahim Batdal Aksa Doğalgaz firmasının doğalgaz gazı kesmesinin ardından sosyal medya hesabından konuyu bildirmiş ve “Türkiye de tek görme engelli hizmet veren, istihdam yaratan KÖR BİR GİRİŞİMCİ olduğunu düşünmeden hak etmediğimiz uygulamayı bize yaptıklarından dolayı kendilerine haklarımızı helal etmiyoruz” demişti.
Batdal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “AKSA DOĞALGAZ’ dan 3 Aralık Engelliler günü arifesinde kuruluşumuza güzel bir hediye aldık. Acımadan gazımızı kestiler akşam yemeğimizi pişirmemize dahi müsaade etmediler. Devletten alacağımız hak edişimizin bir kısmını alamadığımız için ödeyemediğimiz 1015?’lik cüzi bir miktar olmasına rağmen mutfak doğalgazımızı acımadan kestiler. Bizler 2828 sayılı Kanuna dayanarak hizmet veren, adımız özel olsa da Devletimizden olur almadan hiç bir iş yapamayan sözde özel sektörüz. Baktığımız hastalarımız devlet onaylı, personelimiz devlet onaylı, paramızı devlet ödüyor, denetimimizi devlet yapıyor; tüm bunlara rağmen kendilerinde yaklaşık 100bin ? teminatımız bulunmasına rağmen gazımızı kesmekten çekinmeyen AKSA DOĞALGAZ ÇANAKKALE’ nin empati yapmaktan yoksun, bir gün engelli adayı olabileceklerini düşünmeden gazımızı kestikleri için hizmet alanların ruhsal engelli, kurum sahibin ise Türkiye de tek görme engelli hizmet veren, istihdam yaratan KÖR BİR GİRİŞİMCİ olduğunu düşünmeden hak etmediğimiz uygulamayı bize yaptıklarından dolayı kendilerine haklarımızı helal etmiyoruz. Takdiri her 3 Aralık engelliler gününde değil bizlerle birlikte toplum içinde gergin yaşayanlara bırakıyoruz. ALLAH AŞKIYLA ÇALIŞANLAR YORULMAZ.” demişti.

VALİ AKTAŞ DEVREYE GİRDİ DOĞAL GAZ AÇILDI
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi eski Başkanı İbrahim Batdal’a ait olan Çanakkale’nin il ve tek engelli Bakım evinin doğalgazının Aksa Doğalgaz tarafından kesilmesi ile ilgili yaptığı paylaşımdan sonra devreye Çanakkale Valisi İlhami Aktaş girdi. Aktaş,  Aksa Doğalgaz Çanakkale Firmasının yetkilileri ile görüşüp Engelli bakım evinin doğalgazını açtırdı. Doğalgazı açılan Engelli bakım evinin sahibi İbrahim Battal yine sosyal medya hesabından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a teşekkür ederek “Sayın Vali’mize teşekkürler. Aksa Doğalgaz Çanakkale Firmasının Engelli Bakım Merkezimize ilişkin tutumuna duyarlı davranarak engelli dostu olduğunu bir kez daha gösteren Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a görme engelli bir girişimci olarak şükranlarımı arz ediyorum. ALLAH AŞKIYLA ÇALIŞAN YORULMAZ” ifadelerine yer verdi.

Ogün İnal