Tüm engelli dernekleri adına konuşma yapan sivil Çanakkale Görme Engelliler Spor İl Temsilcisi Akif Telli konuşmasında Engellilerin bugüne kadar elde ettikleri hakların yeterli olmadığını alınacak olan çok yolun olduğunu ifade etti.

ÖZELLİKLE ERİŞİLEBİLİRLİK KONUSUNDA DAHA ALINACAK ÇOK YOLUMUZ VAR
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Cumhuriyet Meydanından düzenlenen törene Kent Konseyi Başkanı Ali Aydın Çalıdağ, CHP Çanakkale eski il başkanı İsmet Güneşhan, çok sayıda engelli derneği ve engelli vatandaş katıldı. Törende il olarak Atatürk heykeline çelenkler sunuldu, saygı duruşu ve istiklal marşı ardından basın açıklaması okundu. Törene katılan tüm engelliler sivil toplum örgütlerine adına basın açıklaması yapan Çanakkale Görme Engelliler Spor İl Temsilcisi Akif Telli açıklamasında ‘’Bilindiği üzere 3 Aralık Tarihi BM üye ülkeleri tarafından Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü olarak kabul edilmekte. Bugün Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde ’de kamu kurumlan ve STK’lar farkındalık etkinlikleri düzenlemektedir. Değerli katılımcılar sizleri her yıl yapılan klasik ve uzun konuşmalar ile sıkmak istemiyorum, bu sebeple kısa ve öz konuşacağım.2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler yasası ile engelli toplumu Eğitimden İstihdama Sağlıktan erişilebilirliğe çok yol kat etmiş ve ciddi çalışmalar yürütülmüş olup Engelli toplumumuz birçok konuda kazanımlar elde etmiştir, fakat bunun yeterli olmadığını özellikle Erişilebilirlik konusunda daha alınacak çok yolumuz olduğu ortadadır’’ dedi.

ENGELLİLER İÇİN YAPILAN TÜM HİZMETLER TOPLUM İÇİN YAPILMAKTADIR
Telli basın açıklamasının sonunda şu cümlelere yer verdi. ‘’Bizler bu ülkede sizlerin her daim arasında yer alan bireyleriz.’’ diye devam ederek ‘’Kimseden acıtasyon’la bakmasını muhtaç biri gibi görmesini değil empati kurarak bakmasını istiyoruz, yanımızda yer almanızı birlikte çalışmak istiyoruz. İmkan verildiğinde bakınız Görme Engelliler Kadınlar Goal BalI milli takımı pareolimpik oyunlarında 2. Kez dünya şampiyonu Ampute futbol milli takımı dünya şampiyonu oluyorsa daha çok destek verildiğinde nelerin olacağını sizlerde göreceksiniz. Maalesef her toplumun içinde çürük elmalar oyun bozanlar birlikteliği baltalayanlar olduğu Engellilerin içinde veya Engellilik olgusunu kullanarak istismarlar oluşmaktadır. Bizler bu durumlarla her ne kadar mücadele etmeye çalışsak ta toplumsal birliktelik sağlamaz isek hiçbir zaman önüne geçemeyeceğimiz ortada Sözlerime son verirken şunları unutmamanızı istirham ediyorum, Engelliler için yapılan tüm hizmetler aslında tüm toplum için yapılmaktadır. Her zaman empati kurabilmeniz dileklerimle Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.’’ diye son buldu.
 
Şenay Azman