Projede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bulgaristan’dan Trakya Üniversitesi, İtalya’dan Eurocultura, ile Fransa’dan InLitAs kurumları görev alıyor. Toplantıya dijital pazarlamanın önderlerinden organizatör Ani Spasovska destek verdi.
Fransa’nın ilk üniversitesi olan Gustavo Eiffel Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıda, üniversite öğrencilerinin özellikle yeni üniversitelilerin bilgiye ulaşmaları konusunda ihtiyaç duydukları dijital okuryazarlık konusunda eğitilmelerinin önemine dikkat çekildi. Web sayfasının hızla hazırlanması ve eğitim uygulamalarının cep telefonlarında kullanılabilir hale getirilmesine karar verildi.
Proje hakkında Prof.Dr. Kemal Çelik ve Prof.Dr. Murat Yılmaz şu bilgilere yer verdiler:
“İnsanların sanal dünyada geçirdiği zaman her geçen gün artıyor. Cep telefonlarının hemen tamamıyla istenen bilgilere ulaşılabiliyor. Bununla birlikte sağlıklı, doğru, güncel ve istenen bilgilere ulaşma konusunda eğitim gerekiyor.  Eğitim her alanda olduğu gibi her geçen gün hızla dijitalleşiyor. Çok sayıda sertifika programları internet ortamında gerçekleştiriliyor.  Alışveriş uygulamaları eğitim uygulamalarının ne yazık ki çok çok ilerisinde gidiyor. Oysa dijital enstrümanların eğitim alanında daha fazla kullanılması gerekiyor. Öğrenciler, doğru ve gerekli bilgilere ulaşmakta güçlük çekiyor ve dijital bilgi okuryazarlığının var olan olanaklarını ödevlerinde ve tezlerinde yeterince kullanamıyorlar. Bu öğrencilerin çoğu cep telefonlarındaki tüm bilgi kaynaklarının ellerinde olduğunun farkına varamıyorlar.  Projenin temel amacı, günümüz dijital bilgi okuryazarlığına uygun yenilikçi, yönlendirici ve rekabetçi bir müfredat tasarlamak ve üniversite öğrencileri için bir e-öğrenme kursu tasarlamaktır.”

Haber Merkezi