Çanakkale’nin 5 yıldızlı oteli Kolin Hotel’in yeni Genel Müdürü, uluslararası deneyime sahip yönetici Halil Ertan oldu. Çalışma hayatına 1999 yılında Çırağan Sarayı’nda yaptığı stajla başlayan Genel Müdür Ertan sektöre kendi ismi ile attığı imzasına artık Çanakkale’den devam edecek. Kolin Hotel’e getireceği, şehrin turizm odaklarına uygun yeni solukları gazetemize anlatarak turizm ve otelcilik noktasındaki hedeflerini paylaştı. Doğru pazarlama stratejileri kullanmak suretiyle, Çanakkale’nin turizmden elde ettiği geliri arttırarak hak ettiği seviyelere çıkartmak hedefinde olduğunu açıklayan Genel Müdür Ertan, köklü bir otel olan Kolin Hotel’in bu anlamda paydaşlarına yön gösterme hedefinde olduğunu da açıkladı.
Çanakkale’nin 5 yıldızlı oteli Kolin Hotel’in yeni Genel Müdürü, Hilton’un yurt içi ve yurt dışında çeşitli otellerinde de uzun yıllar görev yapmış, uluslararası deneyime sahip yönetici Halil Ertan oldu.
1983 doğumlu ve aslen Kayserili olan Genel Müdür Ertan kariyerinin zirvesine Çanakkale’de devam ediyor. Çalışma hayatına 1999 yılında Çırağan Sarayı’nda yaptığı stajla başlayan Genel Müdür Ertan eğitim hayatını da liseden lisans eğitimine kadar turizm ve otelcilik alanında sürdürerek, akademik alanda da büyük başarılara imza attı. Yeditepe Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünü burslu okuyan Genel Müdür Ertan, yurt içi ve yurt dışında büyük otellerde hem stajlarını hem çalışma hayatını sürdürerek sektörün tüm basamaklarında çalıştı.
Sektöre ismi ile imza atan yeni Genel Müdür, Kolin Hotel’e getireceği, şehrin turizm odaklarına uygun yeni solukları gazetemize anlatarak turizm ve otelcilik noktasındaki hedeflerini paylaştı. Doğru pazarlama stratejileri kullanmak suretiyle, Çanakkale’nin turizmden elde ettiği geliri arttırarak hak ettiği seviyelere çıkartmak hedefinde olduğunu açıklayan Genel Müdür Ertan, köklü bir otel olan Kolin Hotel’in bu anlamda paydaşlarına yön gösterme hedefinde olduğunu da açıkladı.
 Başarılı Genel Müdür Halil Ertan sorularımıza şu başlıklar ile yanıt verdi:
“ÇANAKKALE’DE TURİZM ADINA HEDEF KOYMAK İÇİN ÇOK DOĞRU BİR DÖNEMDEYİZ”
“Çanakkale’de turizm adına hedef koymak için çok doğru bir dönemdeyiz. Turizm adına Çanakkale’de ki pozitif değişimin farkındayız.  Bu turizm potansiyeli 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ulaşılabilirlik anlamında kente sunduğu katkı ile iyice belirgin hale geldi.  Geçmiş verilere ve bugünkü verilere baktığımızda turizm çeşitliliği rahatça görülebiliyor. Çanakkale öncesinde yurt dışı turlarına ciddi anlamda bel bağlamışken, artık iş insanlarının fuar turizmi, kongre turizmi ya da büyük çaptaki toplantılar için büyükşehirlere yakın olan iller arasında olan Çanakkale’yi tercih ettiğini görüyoruz.  Balkanlardan gelen turist akını da gözler önünde. Eskiye göre farklı marketlerden talep alıyoruz diyebiliriz.”
“1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ TURİZMİN CEVHERİNİ DAHA DA ULAŞILIR KILDI
“Her şehrin kendine has özellikleri vardır, bunu ne kadar parlatabildiğiniz önemli. Çanakkale’nin parlamayı bekleyen çok sayıda da özelliği, cazibe noktası var.  Konumu, tarihi önemi, coğrafi özellikleri ile turizmin ve sporun çeşitlerine hitap etmesi buraya farklı sosyolojik ve ekonomik kesimlerden kitleleri doğal olarak çekiyor. Bu noktada 1915 Çanakkale Köprüsü’nün önemini bir kez daha vurgulamak isterim.  Benim hedefim bu sepeti çeşitlendirerek devam etmek. Şehrin fiyatının doğru belirlenmesi gerekiyor. İstanbul’a bu kadar yakın ve bu kadar önemli bir şehirde kısa vadede turizm gelirlerini arttırmak gerekiyor.  Antalya, kış döneminde, toplantılı gruplara hizmet vererek, rekabetçi fiyatlar ile kendisine yeni pazar oluşturdu. Büyükşehirlere yakınlık anlamında Çanakkale bu tür turizm için bulunmaz bir nimet. Çanakkale İstanbul’a köprü ile artık 3 saat uzaklıkta.  Uçak gibi bir maliyet yok. Uzun saatler yolculuk yok. Üstelik bu anlamda gelecek misafirlere tarih, coğrafya, spor, kültür, termal turizm sanat gibi birçok alanda farklı noktalar da sunabilirsiniz.  Bu noktada bu işleri pratiğe iyi dökmek lazım, pazarlama yapmak ve ziyaretçi sayısını artırmak çok önemli. 
“YÜZDE 60-70 ORANINDA YABANCI TURİST AĞIRLIYORUZ.”
“Balkanların geçiş güzergâhındayız. Birçok turun geçiş noktasıyız. Limanımız var. İşte buradaki o alanları bulup o misafirleri şehirde tutabilmeliyiz. Yüzde 60-70 oranında yabancı turist ağırlıyoruz. Döviz kurları nedeni ile de kendi ekonomilerine oranla uygun bir fiyatla hizmet sağlamış oluyoruz. O sebeple döviz girdimizin arttırılması gerektiğini vurguluyorum.”
“ÇANAKKALE  TURİZMİNE YÖN VERECEĞİMİZE İNANIYORUM.”
“Çanakkale eğlenmeyi seven bir il. Yeni organizasyonlara her zaman ihtiyaç var. Eğlence sektörüne pandemi ile verilen ara artık canlandı. Kolin Hotel olarak biz de Çanakkale’nin eğlence dünyasına yeni bir giriş yapacağız. Yeni konseptlerle çok eğlenceli konserlere imza atacağız. Çanakkale halkının gazino konserlerini çok seveceğini düşünüyorum. Çanakkale’nin eğlence kültürüne ara vermeden devam edeceğiz. Sporu da destekliyoruz. Tenis kortlarımızı yeniliyoruz, uluslararası standartlarda ilk defa toprak kortlar ile turnuvalara kapılarımızı açacağız. Havuzumuz da milli sporcularımızı ağırlıyoruz. Diğer hizmetlerimiz Çanakkale halkı tarafından sıklıkla kullanılıyor. Futbol sahamız yenilenecek, önümüzdeki sene bitmiş olacak. Otelimiz ile ilgili de yenileme çalışmamıza başlayacağız. Turizm açısından düşündüğümüzde Kolin’in köklerinin derinde olması ve büyüklüğü ile yön veren bir otel olduğu aşikâr.  Yön verirken konfor alanından çıkarak yeni kararlar almak gerekli. Çanakkale turizmine yön vereceğimize inanıyorum.”
“ÇANAKKALE’NİN TURİZM ARACILIĞI İLE DÖVİZ GİRDİSİNİ KUR POLİTİKASINA EZDİRMEMEYİ HEDEFLİYORUZ”
 “Çanakkale’nin turizm aracılığı ile döviz girdisini kur politikasına ezdirmemeyi hedefliyoruz. Dövizle alışveriş yapan kitlenin doğru değeri ödemesini sağlamak hedefimiz. Ülkemizin değerlerini ve nimetlerini dövizin dalgası ile çok ucuza değil değerinde görmelerini hedefliyoruz. Talep artarsa değer yükselir. Talebi de değeri de yükseltmek istiyoruz. Bunun için de hazinemizi parlatacağız. Konfor alanından çıkıp, doğru hamleleri yapacağız. Kolin Hotel Çanakkale ile barışık, ben de bunun için minnettarım ve sürekliliği için çalışacağım.”
“TURİZMDE REKABET YİNE TURİZM ADINA OLUR”
“Çanakkale’de cevher belli. Ne kadar çok koldan içerideki dokuyu bozmadan bu cevheri pazarlayabilirsek o kadar iyi olur. Bütün turizmciler, otelciler ve yatırımcılar ortak hareket etmeliyiz. Diğer oteller bizim iş ortağımız. Kolin Hotel 274 odalı bir hotel. Büyük şirketler mesela çok odalı olarak bu pazara girer. 500 odalı bir kongre ya da toplantı grubunu alabilmem için diğer oteller ile iş birliği yapmak durumundayız. Turizmde rekabet yine turizm adına olur. O anlamda daha fazla otelin açılmasını da isterim.”
Dilek Akşen