“Sosyal Konut Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme” Etkinliği' nde İskele meydanına kurulan tanıtım alanında vatandaşlara sosyal konut projesi ile ilgili bilgiler verilmiş, Projenin Çanakkale etabındaki konutlar Çanakkale organize sanayi Bölgesinin karşısındaki alanda yükseleceği belirtilmişti. Bu gelişmenin ardından Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahat Özsüer ve partililer 2019 yılında yine müjdesi verilen ve Çanakkale’de esenler mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak 500 konutu aradı. Özsürer “500 konutu aradık ama bulamadık” dedi.

3 YILDIR NE ARAYAN VAR NEDE SORAN
"Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi"’de yola çıkan Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer 2019 yılında yine müjdesi verilen ve Çanakkale’de Esenler Mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak 500 konutu partilileri ile bizzat proje alanına giderek aradı. Söz konusu inşaatın yapılacağı yerde dürbünle’de arama yapan Özsüer yaptığı açıklamada “Hükümetin Aralık 2019 ‘da yine kamuoyu paylaştığı ve büyük müjde olarak verdiği 100.000 Adet TOKİ Konutunun şehrimize düşen 500 adeti nerede diye işe koyulduk. Genel Merkezimiz parti başkanlık kurulumuza canlı bağlanarak incelemelerde bulunduk. Fakat inşaatın yapılacağı ifade edilen yerde yeller esiyordu. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık yaptığı parti başkanlık kuruluna canlı bağlanarak Esenler Mahallesinde yapılacağı söylenen 500 adet konutu aradık fakat bulamadık. Hak sahiplerine ulaştık kendilerini 3 yıldır kimsenin arayıp sormadığını da ifade ettiler.  21 İlimizdeki Gelecek Partisi yöneticileri kendi illerinde TOKİ’nin konutlarını aradılar fakat onlarda bulamadılar. Ya harfiyat yapılmış araziler ya da asansör boşluğuna kadar açılmış 4-5 adet kazıdan başka bir şeye ulaşamadılar” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DÜRDÜNLÜ PAYLAŞIM YAPTI
Özsüer Sosyal medya hesabında Çanakkale’ye yapılması gereken TOKİ Sosyal konutları ile ilgili yaptığı paylaşımda da“2019 Yılında Müjde Diye Reklamı Yapılan TOKİ Konutlarını Dürbünle Aradık. Genel Merkezimiz Riyasetinde Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun da Katıldığı Zoom Toplantısında 2019 Yılı Aralık Ayında Müjde Diye Lanse Edilen 100.000 Konutun Çanakkale’ye Düşen 500 Konutunu Esenler Mahallemizde Aradık, Bulamadık. Canlı Yayında Ankara’ya Bağlanarak Alandan Bilgi Verdik. Genel Başkanımız Uzaya Yapılmış Olabilir Dedi, Dürbünle Orada da Aradık Yine Bulamadık. Başvurular Yapılmış, Vatandaştan 500 TL, 1000 TL’ler Toplanmıştı, Kuralar Çekilmiş, Hak Sahipleri 3 Yıldır Ne Aranmış ne Sorulmuş… Ortada Ne Konut Var, Ne İnşaat Çalışması Var, Sadece OT Var! İşte Alın Size Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır Hikayesi.” ifadelerine yer verdi.

Ogün İnal