1915Çanakkale Köprüsü, International Road Federation (IRF) tarafından 2 Kasım 2022 aks¸amı Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da du¨zenlenen o¨du¨l to¨reninde Yapım Metodolojisi kategorisinde birincilik o¨du¨lu¨ne layık go¨ru¨ldu¨. 
1948 yılında kurulan ve uluslararası otoyol sekto¨ru¨nu¨n c¸atı o¨rgu¨tu¨ olan ABD - Washington merkezli International Road Federation (IRF) tarafından 31 Ekim – 3 Kasım 2022 tarihleri arasında Washington’da du¨zenlenen Yarına Ulaşan Yollar Konferansı kapsamında IRF Küresel Yollar Başarı Ödu¨lleri de sahiplerini buldu.
1915Çanakkale Köprüsü’nün ödülünü, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Müşaviri Fethi Turgut, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Sağlam, KGM Kamu O¨zel Sekto¨r Ortaklıgˆı Bölge Müdürü Sezgin Küçükbekir ve yüklenici ortak girişim adına C¸OK A.S¸. İcra Kurulu Üyesi Reşit Yıldız birlikte aldılar.
T.C. Ulas¸tırma ve Altyapı Bakanlıgˆı Karayolları Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ (KGM) tarafından yap- is¸let-devret modeliyle ihale edilen ve ins¸aat c¸alıs¸maları Tu¨rkiye’den Limak ve Yapı Merkezi, Gu¨ney Kore’den DL E&C ve SK ecoplant s¸irketlerinin kurdugˆu ortak girişim tarafından yu¨ru¨tu¨len 1915C¸anakkale Köprüsü 2023 metrelik orta ac¸ıklıgˆıyla ‘du¨nyanın en uzun orta ac¸ıklıklı asma ko¨pru¨su¨’ ve 334 metre tepe noktasıyla ‘du¨nyanın en yu¨ksek kuleli asma ko¨pru¨su¨’ olma unvanını taşıyor. 
Uluslararası Yollar Federasyonu (IRF) 2021 yılında,1915C¸anakkale Ko¨pru¨su¨ ve Otoyolu Projesi'ni, zengin kaynak c¸es¸itliligˆine sahip çoklu finansman yapısı nedeniyle “Yılın En Bas¸arılı Finansman Projesi” sec¸mişti. 1915Çanakkale, şu ana dek 12 finans ödülü, 1 çevre ödülü, 4 istihdam ödülü ve 2 mühendislik ödülü kazandı. 
Haber Merkezi