4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan organizasyonda Çanakkale’ de bulunan şirketlerin rekabet gücünü arttırmaya yönelik önemli bilgilerin paylaşılacağı forumun ünlü konukları da olacak.

AMACIMIZ ÇANAKKALE’NİN TİCARET HACMİNİ YÜKSELTMEK
ÇASİAD tarafından organize edilen ve 4-5 asım tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak olan “Troya Forum” organizasyonunun tanıtım toplantısı yapıldı. ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazetecilerin katıldığı tanıtım toplantısında "Dünyanın Yeni Köprüsü Çanakkale’de” sloganı ile gerçekleştirilecek olan organizasyon ile ilgili bilgi veren ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, "Projenin şehirde iyi bir sinerji yaratacağına inanıyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında büyük dönüşümlerin etkilenmesini beklendiğimiz Çanakkale'nin 18 Mart 2022 tarihinde yeni bir güne uyandı. 2019 yılından beri devam eden projemizde Çanakkale'nin dönüşüm süreçlerini inceledik ve bu konuda bir araştırma yaptık. Ancak mevcut salgından dolayı iki gibi bir süreçte ertelendi. İnşallah 4-5 Kasım 2022 tarihinde Çanakkale Hilton Otelinde bu projeyi aynı zamanda derneğimizin 30'uncu yılını kıymetli katılımcılarla değerli üyelerimizle birlikte kıymetli Çanakkaleli iş insanlarıyla beraber derneğimizin 30'uncu yılı galasıyla beraber taçlandıracağız. Amacımız şuanda şu anda yaklaşık 750 milyon dolar olan Çanakkale ticaret hacmini daha gayrisafi millli hasılayla biraz daha destek verecek şekilde bir tık daha yukarıya çıkarmak. Aynı zamanda yerel işletmelerin, kobilerin daha rekabetçi daha güçlü kılınması amacıyla bir akademik araştırma yaptık. Bu araştırmada Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyeleri ve  derneğimizin üyeleri üzerinde yaklaşık 8 bin 500 üyenin üzerinde kapsamlı bir anket yapıldı. Bu anketin sonuçları doğrultusunda bunun yanında Çanakkale'nin gelecekteki kamu yatırımları, Çanakkale'de yerel döngüde ekonomide etkileyecek önemli başlıkları bu forumda Çanakkale halkıyla, herkesle paylaşıyor olacağız" dedi.

“BU TÜR ARAŞTIRMALAR ÇOK ÖNEMLİ VERİLER BARINDIRIYOR“
Tanıtım toplantısında konuşma yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Murat Kasımoğlu ÇTSO ve ÇASİAD üyeleri üzerinde 8 bin 500 üye üzerinde yapılan anket çalışması ile ilgili bilgiler verdi. Bu tür araştırmaların çok önemli olduğunun altını çizen Kasımoğlu açıklamasında  "Ülkemizde bu tarz araştırmaların yapılmasını çok çok stratejik ve kritik olduğuna inanıyorum. Bu çerçevede üniversitemizin kıymetli araştırmacılarıyla beraber çeşitli soru formlarıyla anket formlarıyla Çanakkale'de farklı paydaşların ağırlıklı olarak şirketlerin katılmış olduğu kapsamlı bir alan araştırmasını yaklaşık olarak 10 ay gibi bir süreç içerisinde değerlendirdik. Bu süreçte yine şunu söylemek isterim ÇASİAD'ın kıymetli yönetim kurulu üyeleri ÇASİAD üyeleri bu araştırmanın her aşamasına katkı sağladı. Doğrudan bu araştırma süreçlerinde kentimizin ekonomisine iş dünyasına yön veren iş insanlarıyla şirketlerle bire bir ÇASİAD'ta görüşmeler yaparak, değerlendirmeler yaparak, grup toplantıları yaparak Çanakkale ile ilgili bilgi, belge, vizyon ortaya çıkarmaya çalıştık" ifadelerine yer verdi.

“TROYA FORUM” ÜNLÜ İSİMLERİ’DE AĞIRLAYACAK
4-5 Kasım tarihlerinde Çanakkale Double Tree’de gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında zengin içerikli oturumlarda aralarında ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Araştırmacı Gazeteci Bekir Ağırdır, Gazeteci Ali Ekber Yıldırım, Gazeteci Murat Sabuncu ile İş insanları  Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk gibi seçkin isimlerin bir araya gelinecek. Etkinliğin son gününde ÇASİAD’ın kuruluğunun 30 yıldönümü düzenlenecek gala gecesi ile kutlanacak.

Ogün İnal