Çan Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısında, Mustafa Erdem Çan Belediyesi Başkan Yardımcısı seçildi. Ak Partili üyeler, maaş yükü gerekçesi ile yardımcıya gerek olmadığını ifade ederek duruma itiraz etti. Erdem’in başkan yardımcısı olması CHP grubunun oy çokluğu ile kabul edildi. Erdem’in belediye başkan maaşının 3’te biri maaş almasına karar verildi.
CHP’li Bülent Öz’ün açığa alınmasının ardından Çan Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yürüten Harun Arslan’ın başkan yardımcısı talebi meclisi ikiye böldü. Çan Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısında, Mustafa Erdem Çan Belediyesi Başkan Yardımcısı seçildi.
AK Parti Grubu adına söz alan Çan Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Şevki Demir, CHP Meclis Üyesi Mustafa Erdem’in belediye başkan yardımcısı olmasını, Erdem’in şahsı ile alakalı olmadan ekonomik gerekçeler sebebi ile maaş yükü yaratacağından, grup olarak kabul etmeyeceklerini belirtti.

Şevki Demir’e cevap veren Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, “ Komşu ilçelerimiz Bayramiç ve Biga’da ikişer tane, nüfusu bizim bir Karşıyaka Mahallesi’nden daha az olan Yenice’de bir tane Belediye Başkan Yardımcısı var. Belediyede Başkan Yardımcılığını ben istedim, bütün işlere bir kişi bakmasın. Tek adam rejimi olmasın dedim” dedi. Tartışmaların ardından ise Mustafa Erdem’in başkan yardımcısı olması CHP grubunun oy çokluğu ile kabul edildi ve  belediye başkan maaşının 3’te biri maaş almasına karar verildi.

Dilek Akşen