4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında barınağı ziyaret eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz,  günün anlam ve önemine vurgu yapmak adına bir sokak hayvanını sahiplendi ve herkesi hayvan sahiplenmeye davet etti.
 
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başkan Yardımcıları Necdet Çelik ve Aynur Bozkurt, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Doğan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, vatandaşlar ve öğrenciler ile birlikte Lapseki Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Barınağı’nı ziyaret etti.
 
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, ’Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Lapseki Belediyesi olarak yapmış olduğumuz Hayvan Barınağı’nda canlarımız ile bir araya geldik.  Şu anda barınağımızda 507 tane canımız var. Sokak hayvanlarına hep birlikte el birliği ile destek olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı Lâpseki Hayvan Barınağı'ndaki hayvanlardan sahiplenmeye davet ediyorum, ben bir tane sahiplendim. İmkânı olan herkese tavsiye ediyorum” notunu düştü.
 
Hasan Sami Er