ADALET VERİNİ BULDU
HAK-İŞ'e bağlı HİZMET-İŞ Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz yaptığı açıklamada işten çıkarılan ve mahkeme kararı ile işe iyadesi kararı verilen Bayramiç belediyesi işçilerinin yaşadığı sürecide anlatarak şu ifadelere yer verdi. "Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tarafından her ne kadar 31 Mart yerel seçimler öncesi belediye işçilerine hiç kimsenin işten çıkartılmayacağı vaat edilse de 31 Mart seçimleri sonrası sermayesi alın teri olan işçi arkadaşlarımız hiç bir sebep gösterilmeden işten çıkartılmıştı. Hizmet-İş Sendikası olarak açmış olduğumuz işe iade davaları neticesinde arkadaşlarımızın işe iadelerini sağladık. Ancak Bayramiç Belediye Başkanı Sayın Mert Uygun'un işçi arkadaşlarımıza karşı olan nefreti bitmemiş olacak ki; dava sonucunda işe iade edilen arkadaşlarımızdan 8 yıldır Bayramiç Belediyesinde Mühendis Kadrosuyla görev yapan arkadaşımız İsmail Can çevre temizliğinde görevlendirilmiş ve daha sonra işten haksız şekilde işten çıkartılmıştır. Başkaca arkadaşlarımıza da baskı ve mobingi sürdürmüştür. Bir işçi kardeşimiz kuruluş misyonu iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, bir gençlik yetiştirmek olan bir derneğe gitmesinden dolayı işten çıkartılmıştır. Bu uygulamalar yüzünden Bayramiç Belediyesinde çalışan hiçbir işçi geleceğinden emin değildir. Belediyede huzur bozulmuş iş barışı tehlikeye düşmüştür. Martın Sonu Bahar sloganları ile seçime giren Belediye Başkanı Emekçinin ekmeğiyle oynayarak bahar yerine Kara Kış getirmiştir. Ancak sendikamız Hizmet İş mazlum işçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır.

ADALET ZULMEDENDEN YANA DEĞİL MAĞDUR VE MAZLUMDAN YANA OLDU
Yılmaz açıklamasında sonuçlanan mahkemede işten çıkarılan isimlerden neredeyse tamamının işe iadesine karar verildiğini ifad ederek "Son olarak 22.09.2022 tarihinde Bayramiç Asliye Hukuk Mahkemesinde devam eden 13 dosyanın 11 tanesi haksız ve hukuksuz yere işten çıkarılan emekçi arkadaşlarımızın lehine sonuçlanmıştır. Mühendis Kadrosuyla görev yapan arkadaşımızın tekrar Mühendis Kadrosu ile birlikte işe iadesine karar verilmiştir. Bir kez daha ADALET zulmedenden yana değil mağdur ve mazlumdan yana olmuştur. Sayın Belediye Başkanı; Evi kira olan, çocukları okuyan bir sürü çile içerisinde yaşayıp ekmeğine sımsıkı sarılan ve o ekmeği elinden alınan bir babanın çaresizliğini anlayabilir misiniz? Meydanlara çıkarak istediğiniz kadar Adalet den bahsedin size kimse inanmaz ve inanmıyor. Bilinmeli ki, bu yapılan zulmü ve hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. İşçilerimiz ile beraber sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bayramiçli İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur, dönmek bilmez yürürüz.”

EN BÜYÜK ZARARI BAYRAMİÇ BELEDİYE BAŞKANI MERT UYGUN 
Belediye Başkanı şunu bilmelidir ki; bu yapılanlardan dolayı en büyük zararı Bayramiçli vatandaşların gözünde ve vicdanında kendisi görmüştür. Tek geçim kaynağı belediyeden aldığı maaş olan olan işçi kardeşlerimizi işten çıkaran belediye başkanı Mert Uygun'u vicdanı ile baş başa bırakıyoruz.Derneğe gitmesinden dolayı işten çıkartılmıştır. Bu uygulamalar yüzünden Bayramiç Belediyesinde çalışan hiçbir işçi geleceğinden emin değildir. Belediyede huzur bozulmuş iş barışı tehlikeye düşmüştür. Martın Sonu Bahar sloganları ile seçime giren Belediye Başkanı Emekçinin ekmeğiyle oynayarak bahar yerine Kara Kış getirmiştir. Ancak sendikamız Hizmet İş mazlum işçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır.

Haber Merkezi