Ayvacık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Bu sabah, Ayvacık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü sebebiyle çelenk sunma töreni yapıldı. Ayvacık Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen törende, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Garnizon Komutanı Yarbay Fatih Şahin ile Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Atatürk Kaidesi’ne çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Tören sonrasında Atatürk Kültür Parkı’ndan başlayarak Ayvacık çarşı içinden devam edilerek, Ünal caddesine kadar Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Ardından Ünal Caddesi üzerinde kutlama programı devam etti.

Burada düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, “Ayvacık’ımızın kurtuluşunun 100. yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz. Önlerinde minnetle eğildiğimiz aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin manevi huzurlarında onlara saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Bizlerin bu günlere ulaşmasını sağlayan Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman Kuvâ-yi Milliye’mizin, destanlar yazan kurtuluş savaşı kahramanlarımızın ve bununla birlikte Ayvacıklı atalarımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerimizin zihinlerine nakşetmeliyiz. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalıyız” ifadelerini kullandı. Kutlama töreni, halk oyunları gösterimi ve şiirlerin okunmasıyla son buldu. Tören sonunda toplu sünnet şöleni yapıldı. Sünnet çocukları palyanço ve gösterilerle eğlendi. Törenlere, Ayvacık ilçesinde 1968-1972 yılları arasında kaymakamlık yapmış, sonrasında ise Ankara, Antalya, Malatya ve Kayseri Valiliği görevlerinde bulunmuş, Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapmış ve 20. ve 21. dönem Ankara milletvekilliği, DYP ve DP Genel Başkan Yardımcılığı'nda bulunmuş olan Ayvacıklıların da yakından tanıdığı Saffet Arıkan Bedük de katıldı.

100. yıl coşkusu bu akşam saat 21.30’da Ayvacık Panayır Yeri’nde düzenlenecek olan Haluk Levent konseri ile son bulacak.