2 yıl önce Mersin Kıbrıs arasındaki 75 kilometrelik mesafeyi yüzerek büyük bir başarıya elde eden Rekortmen yüzücümüz Alper Sunaçoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü’nde de başarılarına bir yenisini ekleyerek, şehit ve gaziler anısına Çanakkale’den denize girip 8 saat 24 dakika 15 saniye yüzerek Gökçeada’ya yüzdü.


Oldukça anlamlı olan yüzmesine sabah saat 10.30 sıralarında Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki Büyük Kemikli sahilinden başladı. Gaziler Günü anısına denize giren rekortmen milli yüzücümüzü Sahil Güvenlik Ekipleri takip etti. Yüzücümüz kuvvetli poyraza rağmen, 29 kilometre kulaç atarak, yaklaşık 8 saat 24 dakika 15 saniyede Gökçeada Kuzu Limanı’na ulaştı.

Kendisini karşılayan Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED) Genel Başkanı Gazi Caner Dalkalı ve Sultanbeyli İlçe Başkanı Yasin Timur Türk bayrağı açarak başarısını kutladı. 
 
Yüzücü Sunaçoğlu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti. “Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu’muzun (ŞEGAFED) düzenlemiş olduğu kahraman gazilerimizi anma etkinliğini ŞEGAFED İstanbul Sultanbeyli İlçe Başkanlığı koordinatörlüğünde Çanakkale’den Gökçeada’ya mesafe 29 km 140 metre mesafe kötü hava şartlarına rağmen 8 saat 24 dakika 15 saniye sürede geçilmiş bu etkinlik ile kazanılan başarıyı gazilerimiz ve şehitlerimize ithaf ediyoruz. Bu kutsal günde şehitler diyarı Çanakkale’de bize sahip çıkan başta Genel Başkanım Gazi Caner Dalkalı, Sayın Çanakkale Valimi İlhami Aktaş,Sayın Çanakkale Emniyet Müdürümüze , Sayın Sahil Güvenlik Komutanımıza, Sayın Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanımız Sayın Erkan Yalçın ve emeği desteği geçen başta ŞEGAFED Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu Genel Başkanı Gazi Caner Dalkalı ve İstanbul Sultanbeyli İlçe Başkanım Yasin Timur Bey’e 15 Temmuz Gazileri ve terör Mağdurları Dernek Başkanımız Zeki Kılınç ve Meltem Kılınç ve bizleri Çanakkale’de karşılayan Rivers17 Motorcular grubu arkadaşlarıma bizi en güzel şekilde uğurlayan kıymetli Çanakkale halkına teşekkür ederim.”

Enishan Keskin