Balık av yasağının sona ermesi balık tezgahlarını bereketlendirdi. Balıkçı teknelerin ağları palamutla doklarken yaşanan Palamut bolluğu balık tezgahlarındaki fiyatlara yansıdı. Çanakkale'de balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Toplamda 1,5 kiloyu bulan 3 Palamut 100 liradan satılıyor. Çanakkaleliler Palamut bereketi nedeni ile çok uygun fiyattaki Palamutları alıp ileriki günlerde tüketmek için dondurucuya atıyor.

TOPLAMDA 1,5 KİLOYU BULAN TANE PALAMUT: 100 LİRA
1 Eylül öncesinde av yasağı nedeni ile balık çeşidi azmış balık fiyatları da olmadığı kadar artmıştı. Balıkçılar yüksek balık fiyatlarının sebebini av yasağına başlarken av yasağının sona ermesinin ardından balık severlerin Palamuta doyacağı açıklamasını yapmışlardı. 1 Eylül’de sona eren balık av yasağı ile birlikte balıkçı tekneleri denize açıldı ve ağlarını palamut ile doldurdu. Bol bol Palamut avlayan balıkçı tekneleri en çok balık severleri mutlu etti. Palamut mevsiminde tezgahlar palamutla dolunca Palamutun fiyatı da düştü. Tabi Palamut’un fiyatının düşmesi balık severleri harekete geçirdi. Geçen hafta gramajına göre tanesi 30 TL’den satılan palamutlar yoğun ilgi gördü. 1 Kilograma yakın palamutlar ise 50 TL’den balık tezgahlarındaki yerini aldı. Balık tezgahlarındaki Palamut’a yoğun ilgi olunca toplam kilosu 1.5 kiloyu bulan 3 adet Palamut 100 TL’den satılmaya başlandı. Balık satıcıları ise vatandaşların bu palamut bolluğunu kaçırmamaları gerektiğini belirterek “Şu anda yenilebilecek en lezzetli, en güzel şey palamut Herkese tavsiye ediyoruz.” ifadelerine yer veriyorlar.      

ÇOK MİKTARDA ALIP ŞOKLUYORLAR
1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesi ile palamut bolluğu yaşanmış balık tezgahları Palamut ile dolmuştu. Palamut mevsiminde balık tezgahlarını uygun fiyatı ile süsleyen Palamuda Çanakkalelilerde yoğun ilgi gösterdi. Palamut balık tezgahlarında adeta tüm alanı kaplerkenson günlerde en çok satılan balık oldu. Palamutun satın alaınmasında hem gramajının yüksel olması hemde gramajına göre fiyatınında düşük olması nalık severleri harekete geöirdiç kış aylarındada ğalamut yermek isteyen Çanakkaleliler balık tezgahlarında çeşitli gramajlardaki palamutları satınmalartak temizletip halka çeklinde kestirerek buzdolaplarının dondurucu bölümlerinde kış aylarında tüketmek için saklamaya başladılar.