ATAN AİLESİ İHTİYAÇLARIMIZA HİÇBİR ZAMAN KAYITSIZ KALMIYOR
Kepez’in köklü tanınmış ailelerinden olan Atan ailesi Kepez Hafız Halil Atan ortaokuluna ihtiyacı hissedilen çok önemli bir bağış gerçekleştirdi. Atan Ailesi bugün Hafız Halil Atan’ın arsasını bağışladığı Hafız Halil Atan Ortaokulunda bir araya geldi. Bir süre önce Hafız Halil Atan Ortaokulu Müdürü Özlem Özdemir Kepez Belediyesi eski başkanlarından Halil Atan’a okulun bir piyona ya ihtiyacı olduğunu iletti. Halil Atan bu ihtiyacı karşılamak üzere bu ihtiyacı atan ailesi ile paylaştı. Atan ailesi bu ihtiyaca sessiz kalmadı ve okulun piyona ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladı.  Yapılan araştırmaların sonunda kısa bir süre önce Hafız Halil Atan Ortaokuluna büyük bir kargo geldi. Okula gelen büyük kargoyu açan okulun Müzik öğretmeni Meltem Aydın Gören gözlerine inanamadı, Atan ailesi ciddi maliyeti olan piyanoyu okula bağışlamıştı.  Hafız Halil Atan Ortaokulu Müdürü Özlem Özdemir önceki gün atan ailesini okula davet ederek piyano’ nun devir teslimini yapmak istediğini belitti. Atan ailesi düzenlenen törene gelirken okul öğrencilerinin piyona’ ya sahip oldukları için mutlu ve heyecanlı oldukları gözlendi. Piyona’ nın alınması aşamasında teknik destek veren Çomü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tamer Bektaş törende yerini alırken Törende konuşma yapan Hafız Halil Atan Ortaokulu Müdürü Özlem Özdemir Atan Ailesinin arsası Hafız Halil Atan tarafından bağışlanan Kepez Hafız Halil Astan Ortaokulunun ihtiyaçlarına hiçbir zaman kayıtsız kalmadıklarını ifade ederek “ ne zaman desteğe ihtiyacımız olsa, ne zaman sıkışsak Halil atan yanımızdaydı. Atan ailesine teşekkür ediyoruz. Atan ailesi her zaman bizim yanımızda yalnız olmadığımızı biliyoruz bunu bilmek çok güzel.  Merhum Hafız Halil Atan’a da tekrar rahmet diliyoruz. Hafız Halil Atan okulun yerini bağışlamış ve Atan ailesi de gerisini getirmiş ve kepez çok güzel bir eğitim yuvasına kavuşmuş. Okulumuzun müzik öğretmeni Meltem Aydın Gören piyona ihtiyacını bize ilettiğinde bu talebin şu an okulunuz için mümkün olmadığını söyledim. Ancak Halil atana bu önemli eksik ile ilgili konuyu açtığımızda kendisinden ilgileneceğim sözünü aldık. Ardından ÇOMÜ Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tamer Bektaş ile iletişime geçilerek model marka konusunda tavsiye alındı. Ardından bir baktık kargo okulumuza geldi biz çok şaşırdık ve çok mutlu olduk.” dedi.

TÜM ATAN AİLESİ BİREYLERİ DESTEK OLDU
Devir teslim töreninde konuşan Halil Atan öncelikle atan ailesi bireylerime teşekkür ediyorum. Amca çocukları,  hala çocukları ve genç nesil Atan soyadını taşıyan aile bireylerimizde bu eksikliğin giderilmesine gerçekten çok büyük katkı verdiler. Genç atan ailesi bireyleri daha yeni işe başlayan ablamın oğulları kızlarımızın toplumsal olaylara katkı sunmaları için onları hazırlıyoruz. Her şey için teşekkürler” dedi.
Konuşmaların ardından Atan ailesinin okula bağışladığı piyona ’da ilk parçayı okul müzik öğretmeni Meltem Aydın Gören çaldı.

Ogün İnal