Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü promosyon sözleşmesini güncellemeyen banka ile sözleşmesini fesih etti.

Maaşlarını aldıkları banka ile promosyon protokolü yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, günün şartlarında enflasyon nedeniyle önemini yitirmesi üzerine ilgili banka yetkililerini anlaşmadaki tutarın güncellenmesi için görüşmeye çağırdı.
İlgili bankadan cevap gelmemesi üzerine Rektörlük 1 Eylül 2022 tarihinde aldığı Yönetim Kurulu kararı ile ‘Maaş Ödeme Protokolünün 17. maddesi gereği’ sözleşmeyi fesih etti.
Bunun üzerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yönetimi yedi bankayı promosyon anlaşması için görüşmeye davet etti. Aynı gün davete katılan dört banka ile görüşme yapıldı. Üç banka, genel merkezleri ile görüşmelerini tamamlayamadıklarını beyan ederek süre istediler. Bankaların daha sağlıklı teklif sunabilmeleri için zaman talep etmeleri üzerine Üniversite yönetimi ikinci görüşme günü belirleyerek yedi bankaya bildirildi.
 
Rektörlük bu konuyu resmi sitelerinden şöyle duyurdu:
“Değerli Mensuplarımız;
Rektörlüğümüzce yürütülen personel maaş promosyonu güncellemesi çalışmalarıyla ilgili personelimiz içinde yanlış ve bilinçli olarak çarpıtılmış haberlerin dolaştığı duyulmaktadır. Bu vesileyle Rektörlüğümüzce açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur.
Rektörlüğümüz ve Ziraat Bankası A.Ş. arasında 15.07.2021 tarihinden itibaren geçeli olmak üzere personel başına 6.700 TL ödeme esaslı bir protokol yapılmış olup söz konusu maaş promosyon protokolü imzalandığı tarih itibariyle ülkemizde örnek gösterilecek bir meblağ ile imzalanmıştır. Ancak ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ayrıca maaş promosyonu konusunda diğer kurumların bankalar ile yaptığı yüksek rakamlı anlaşmalar rektörlüğümüzce titizlikle takip edilmiş ve sonuç olarak yukarıda bahis konusu anlaşmanın güncelliğini yitirdiği düşüncesiyle ilgili bankayla yeni bir tutar belirlenmesi üzerine görüşülmeler yapılmasına karar verilmiştir.
Bunun sonucu olarak 06.07.2022 tarihinde Rektörlüğümüzce Ziraat Bankası A.Ş.’ye ilgili anlaşmadaki tutarın güncellenmesi için görüşmeye davet içeren bir yazı yazılmıştır. Ziraat Bankası A.Ş tarafından yazımıza yasal sınırlar içinde cevap verilmesi beklenmiş fakat personelimizin beklentisinin artması üzerine Rektörümüz tarafından telefon ile ilgili bankanın Bölge Müdürü aranmış konuyla şahsen ilgilenmesi istenerek; Üniversitemizin bir cevap beklediği aksi takdirde sözleşmenin sonlandırılması için gereğinin yapılacağı kendilerine bildirilmiştir. Bunun üzerine banka ile sözlü görüşmeler devam etmiş promosyon tutarında beklenen artış miktarı banka tarafından taahhüt edilmediğinden dolayı 01.09.2022 tarihli Yönetim Kurulu 01 no’lu kararıyla Rektörlük Makamına Maaş Ödeme Protokolünün 17. maddesi gereği feshi ve diğer bankalar ile görüşmede bulunması için yetki verilmiştir. Aynı gün yedi banka 05.09.2022 tarihinde promosyon anlaşması için görüşmeye davet edilmiş, 05.09.2022 tarihinde 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereği 3 kişilik komisyon oluşturulmuştur. Aynı gün dört bankanın katıldığı görüşme yapılmış, üç bankanın genel merkezleri ile görüşmelerinin tamamlayamadıklarını beyan etmeleri ve sağlıklı teklif sunabilmeleri için zaman talep etmeleri üzerine ikinci görüşme tarihi olarak 07.09.2022 tarihli yazımız ile 14.09.2022 tarihi yine yedi bankaya bildirilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarda görüleceği üzere Rektörlüğümüz personelimizin herhangi bir şekilde mağduriyet yaşamaması ve de menfaatleri doğrultusunda hukuka uygun bir şekilde çalışmaktadır. Yapılan işlemlerin ülkemizde bir benzeri bulunmamakta ve birçok kurum için kılavuz niteliğini taşımaktadır. Siz değerli mensuplarımıza empoze edilmeye çalışıldığı gibi birilerinin kendisine pirim oluşturma ve algı yaratma çabalarının aksine bu iş ve işlemler birilerinin kişisel gayretleriyle olmamakta, rektörlüğümüzün ve ilgili birimlerinin ortak akıl ve çabalarıyla geçekleşmektedir.
 
Rektörlüğümüz promosyon görüşmelerini tamamen personelimizin menfaatlerini merkeze alarak gerçekleştirmektedir. Bu görüşmeler sonucunda personelimizin alacağı en küçük miktarın önemli olduğu bilinciyle hareket edilmesine rağmen birilerinin asılsız iftiraları tarafımızca esefle karşılanmaktadır. Değerli personelimizin bilmesini isteriz ki promosyon protokolünde Rektörlüğümüzün tek bir amacı bulunmaktadır bu da yapılacak anlaşma sonunda personelimizin en yüksek tutarı almasıdır. Bunun haricinde bu güne kadar hiçbir şey pazarlık konusu yapılmamış ve yapılmayacaktır. Saygıyla duyururuz.”
Hasan Sami Er