Çanakkale İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivan İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan Ayvacık İlçesi Behramkale Köyü Kadırga Koyu olarak bilinen denize sıfır mevkide, 4501,39 m2 yüzölçümlü, halihazırda 5 blok, 36 oda, açık havuz ve restorandan oluşan otel vasfındaki taşınmazın satışına ilişkin konuda basın açıklaması yapmış CHP grubu adına otel satış ihalesinin iptal edilmesini istemişti. Pehlivan’ın iptal edilmesini talep ettiği ihale iptal edildi.
 
OTELİN EKONOMİK DEĞERİ TEK SEFERLİK SATIŞTAN DAHA DEĞERLİDİR
Çanakkale İl Genel Meclisinin Haziran ayı toplantısında İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan kordonda bulunan bir arsa ve Behramkale Köyü Kadırga Koyunda bulunan biri otel’in satış kararının CHP İl Genel Meclisi üyelerinin red oyuna karşı oy çokluğu kabul edilmişti. Mülkiyeti İl Özel idaresi bünyesinde bulunan iki taşınmazın ilan edilen ihale tarihinden önce CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivan basın açıklaması yapmış Pehlivan açıklamasında, İl Genel Meclisinin 10 Haziran 2022 tarihli 107 No’lu kararı ile Çanakkale İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde bulunan iki adet taşınmaza ilişkin satış kararı alındığını, Meclis kararı Çanakkale Merkez Cevatpaşa Mahallesinde kayıtlı 230 m2’lik arsa vasfındaki taşınmazın İl Özel İdaresinin 6/8’lik hissesine düşen 173m2’lik kısmına denk gelen hissesinin satışı ve Ayvacık İlçesi Behramkale Köyü Kadırga Koyu olarak bilinen denize sıfır mevkide, 4501,39 m2 yüzölçümlü, halihazırda 5 blok, 36 oda, açık havuz ve restorandan oluşan otel vasfındaki taşınmazın satışına ilişkili olduğunu, Satışına karar verilen otelin bulunduğu mevki, yöremizde turizm potansiyeli ve cazibesiyle bilinen, bölgedeki arz yokluğu nedeniyle de otelin satışında oluşabilecek değer potansiyelinin sınırları çok geniş olan bir mevkide olduğunu ve Söz konusu tesisin barındırdığı ekonomik potansiyel ve İl Özel İdaresine kattığı ve katabileceği ekonomik değer nedeniyle bu taşınmazın İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunması, satıştan elde edilebilecek tek seferlik gelirden daha önemli olduğunu belirtmişti.

SAĞLIKLI KOŞULLAR OLUŞMADI, İHALEYİ YAPMAYIN ÇAĞRISI
Pehlivan açıklamasının sonunda da, İhale süreci hukuka uygun yürütülmesi gerektiği uyarısını yapmış ve şunları söylemişti.açıklamasını “Taşınmaz satış ihalelerinde muhammen bedelin gerçek bedeli yansıtmaması ihalenin iptal sebebidir demiş. Bununla birlikte ihale sürecindeki işlem ve eylemler hukuka uygun yürütülmeli, idare hak kaybına ve zarara uğratılmamalı, eşit işlem, şeffaflık ve güvenilirlik ilkeleri zedelenmemelidir. İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak, İdareyi bir kez daha sağlıklı koşulları oluşmadığı nedeniyle ihaleyi yapıp yapmamaktaki serbestiyi kullanarak ihalenin yapılmamasına davet ediyoruz.” cümleleri ile sonlandırmıştı.
 
İPTAL ÇAĞRISI KABUL GÖRDÜ
İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan Ayvacık İlçesi Behramkale Köyü Kadırga Koyu olarak bilinen denize sıfır mevkide, 4501,39 m2 yüzölçümlü, halihazırda 5 blok, 36 oda, açık havuz ve restorandan oluşan otel vasfındaki taşınmazın satışına ilişkin öneki gün yapılması gereken ihale iptal edildi. İhalenin iptal edilmesi kararının doğru olduğunu ve bu karar sevindiklerini belirten Çanakkale İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivan "Biz ihale aşamasına katılamıyoruz ama bizde salonun önündeydik ihaleyi takip ettik. Açıkçası devam etseydi zaten itiraz süreçlerini de yargı süreçlerini de kullanacaktık. İhaleyi komisyon serbestiyi kullanarak otel satış ihalesini iptal etti. Şimdilik sevindik. Yasal koşullar oluşmadığı diye çağrıda bulunmuştuk. Süreci takip edeceğiz ama şimdilik iptal edildi" dedi.

Ogün İnal