Okyay  “Dış ticaret açığımızdaki artış, ihracatı destekleyen sektörlerde yerlileşmeye olan ihtiyacı da net bir şekilde göz önüne seriyor” dedi.
 
İHRACAT RAKAMLARI YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ AMA…
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay dış ticaret rakamlarını değerlendirdi. İhracattaki artışın yüzleri güldürdüğünü ifade eden Okyay  “2022 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat yüzde 13,2 oranında artığına dikkat çekerek “Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2022 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat yüzde 13,2 oranında artışla 21 milyar 341 milyon dolar, ithalat yüzde 40,8 oranında artışla 32 milyar 618 milyon dolar oldu. İhracattaki bu yükseliş hepimizin yüzünü güldürürken, dış ticaret açığımızdaki artış, ihracatı destekleyen sektörlerde yerlileşmeye olan ihtiyacı da net bir şekilde göz önüne seriyor.” dedi.
 
ÇANAKKALE TARİH VE  KÜLTÜRÜ SANAT İLE BULUŞUYOR
Okyay konuşmasında bugün başlayan “Troya Kültür Yolu Festivali” ile Çanakkale’nin  tarihi ve kültürel güzelliklerini sanat ile birleşeceğini ifade ederek “Önümüzdeki günlerde ise kentimiz T.C. Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen Troya Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Konserler, sergiler ve başka etkinliklerin gerçekleşeceği festival şehrimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini sanat ile birleştiriyor.”dedi
Meclis açılış konuşmasının ardından Meclis ve Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Batuhan Eyit tarafından, Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2022 Ağustos mizanı ile ilgili raporunun okundu ve 2022 Ağustos ayı mizanının tetkik ve onayı yapıldı.

Enishan Keskin