Erol Evgin Merkezi’nde kalabalık bir seyirci önünde sahneye koydukları Karmakarışık, oldukça coşkulu alkış aldı. Oyun sonunda çiçek alan ekip, bu sene yeni bir oyun için provalara ekim ayında başlayacağını ve bu hazır oyun Karmakarışık için birçok yerde daha gösterime geçeceğini duyurdu.
Ray Coone’in yazdığı, Haldun Dormen’in çevirisini yaptığı ve Ebru Naz Özdemir’in yönettiği 2 perdelik komedi oyunu, en son festival kapsamında 11 Ağustos 2022 Perşembe günü Amfi Tiyatro’da sergilenmişti.
10 Eylül Cumartesi günü Erol Evgin Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunda Uğur Şahin Tağı, Semih Kaynak, Uğur Yıldırım, Serpil Kırıcı, Yusuf Öcal, Hasan Sami Er, Nevnihal Genli, Binnur Tanrıver, Erol Küçükaksoy ve Emre Erdoğan’ın rol aldı.
Ray Cooney Karmakarışık’ta İngiltere’de bir Bakanın bir gecelik kaçamağını konu etmiş ve olayları hızlıca geliştirerek anlatmıştır.
Konusu şöyle: İşçi Partisi’nin sekreterlerinden (Serpil Kırıcı) biriyle tek gecelik kaçamak yapmak üzere bir otel odası tutan Bakan (Uğur Şahin Tağı), burada bir cesetle (Uğur Yıldırım) karşılaşınca, işler içinden çıkılmaz duruma gelecek ve olay örgüsü de işlemeye başlayacaktır.
Bakan, en güvenilir adamı olan Özel Kalem Müdürü’nden (Semih Kaynak) yardım ister ve ikisi birlikte bu cesedi, kimseye görünmeden ortadan kaldırmaya çalışırlarken başlarına gelmedik kalmaz.
Oyunda ayrıca karakter olarak Otel Müdürü (H. Sami Er), Garson (Yusuf Öcal), Hemşire (Erol Küçükaksoy), Ronnie (Emre Erdoğan), Kat görevlisi (Binnur Tanrıver) ve Susan (Nevnihal Genli) rol alıyor.
Seyircilerin gülmekten yerinde duramadığı hareketli oyunun sonu, sürprizlerle dolu.

Hasan Sami Er