TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale’de de gerçekleştirilecek olan “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” tanıtım toplantısı  yapıldı. 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, Troya Müzesi ve Tarihi Alan Başkanlığı başta olmak üzere Çanakkale’nin de ev sahipliğini yapacağı bazı etkinliklerle Çanakkale, dünyaya tanıtılacak. Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu bu yıl, beş şehirde kapılarını açacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Çanakkale ve Konya'da gerçekleştirilecek festivallere ilişkin Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) basın toplantısı düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı. 

FESTİVALDE ANADOLU ATEŞİ’NİN “TROYA” GÖSTERİSİ YER ALACAK
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” Tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Kültür Rotaları hakkında bilgi vererek Ülkemizin 2023 Turizm hedefleri için bu etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, kültürel çalışmaların devam edileceğini söyledi. Konuşmaların ardından tanıtım çalışmaları ve festivaller hakkında bilgiler verildi. Bir ayı aşkın bir süreye yayılan festivaller,  40'tan fazla mekanda sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 100'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Çanakkale'de 16-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Troya Kültür Yolu Festivali”   Anadolu Ateşi “Troya” Gösterisi ile Troya efsanesi video mapping gösterisi, Devlet Opera ve Balesi konser ve müzikalleri, ‘Bağlılık Hasan’ filmi gösterimi ve Çanakkale destanıyla ilgili pek çok film gösterimi yapılacak.

BİRÇOK MUHTEŞEM ETKİNLİKLER BİZİ BEKLİYOR
Tanıtım Toplantısı sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan ve festivalin Çanakkale’nin tanıtımı için önemli olduğunu belirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir “Kültür Yolları Festivalleri’nin tanıtımı, bakanımız Sn. Mehmet Nuri ERSOY tarafından İstanbul AKM’de yapıldı.  16-25 Eylül tarihleri arasında kültür ve sanatın kalbi  Çanakkale’de atacak. Konserler, sergiler, opera ve bale, spor etkinlikleri, tiyatral gösteriler vb. gibi  birçok muhteşem etkinlikler bizi bekliyor.16-25 Eylül tarihleri arasında kimseye söz vermeyin!” ifadelerine yer verdi.

Şenay Azman