3 yıl 4 ay önce göreve geldiğini ve ilk günden bu yana polemiklerden uzak durduğunu belirten Birol Arslan, bu sefer gündem olan konunun hassas olduğunu ve Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde tanımlı, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun işlendiğini söyleyerek bu toplantıyı cevap vermek maksadıyla yaptığını söylemişti.
 
Habere konu olan toplantıda geçen hafta Kepezspor halı sahasında oynanan ve HDP Çanakkale Gençlik Merkezi tarafından organize edildiği iddia edilen şampiyonluk maçında, terör bayraklarının asıldığı ve terör propagandası yapıldığına yönelik iddialara cevap vererek; “Ne maçtan ne de turnuvadan kesinlikle haberim yoktu. Konu ile ilgili Haberim, Çanakkale Belediyesi’nin Troia Festivali’ne katıldığım gün, telefonuma sözde gazetecinin yaptığı haber metni atılınca oldu. Sonraki 2 gün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak, Balıkesir’de bulundum. 2 yönetici arkadaşımızın istifasını da Balıkesir ziyareti dönüşünde yolda duydum. Ardından Kepezspor yönetim kurulumuz ile toplantı yaparak tüm gelişmeleri titizlikle inceledik” dedi.
 
BÖLÜCÜLÜK YAPTILAR
İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Arslan, bu haberleri yapanlara, yayanlara da bazı göndermeler yaptı: “Biz bu kadar iyi niyetle mücadele ederken, zannediyorlar ki ‘Biz Belediye Başkanı Birol Arslan’a asılsız haber yaparsak’ 3-4 tane basın mensubu, (kim olduklarını biliyorsunuz) onların şecerelerini, savcılık kayıtlarını da biliyoruz. Onurdan bahsedip, nerelerden atıldıklarını biliyoruz. Ordundan atılmış, adli sicilleri dolu ve bunlar kendilerini gazeteci olarak adlandırarak Çanakkale kamuoyunu, bölücülük yaparak, insanları tahrik ettiler.” diyerek sözlerine isim vererek devam etmişti:
“Kepez bu oyuna gelmez. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hiç yakışıyor mu bu manzara? Manzaranın sahiplerine bir bakalım. ‘Mutlu musun Kepez?’ diyor, devlet memuru Cüneyt Aksu. Kepez çok mutlu Cüneyt Aksu! Sen, perde arkasında çevirdiğin dolaplarla, Birol Arslan’ı yenebileceğini mi düşünüyorsun? Seni 1 kez belde başkanıyken yendim, adaydın. Bu sefer de aday olarak yendim. Bir dahaki seçimde hiç durma. Şimdiden çık çalış ve aday ol, seni bekliyorum. Onun saz arkadaşı var, meçli üyesi Serkan Kale, her gün toplumu geriyor. Her gün attığı yalanlarla zannediyor ki Birol Arslan’ı yenebilecek. Birol Arslan, halkın içinden gelen biri. Makam arabasına binmeyen, şoförü, koruması olmayan, devletin 1 kuruş temsil giderini bile kullanmayan, halkına yol yapımı için devletin tahsis etmiş olduğu temsil parasını bile Fen İşleri’ne aktarıp yol yaptıran biri. Ben daha 3 buçuk yıllık görevimde ne Kepez’de ne de Çanakkale’de bir kişinin bir bardak çayını içmedim, tertemizim. Benim arkamdan çevireceğiniz dolaplar bana işlemez.”
 
Tüm bunları dedikten sonra karşısına çıkacaklara Hodri Meydan! diyerek bir buçuk yıl sonra yapılacak seçimlerde aday olacağını açıkladı:
BİR BUÇUK YIL SONRA ADAYIM
Birol Arslan toplantının sonunda; “Hadi bakalım, yine adayım! Doğduğum toprak Kepez’e 1 buçuk yıl sonra yine adayım. Sizi sandıkta bekliyorum, hodri meydan!” diyerek sözlerini bitirdi.

Hasan Sami Er