Limana giden yolun delik deşik olması, kayaların, mıcırların olduğu gibi durması ve yolun pislik içinde olması ile toz duman altında kalan vatandaşlara pes dedirtti.
 
Ayvacık ilçesine bağlı Behram Köyü sınırlarında yer alan ve Antik Çağın ünlü Filozofu Aristoteles’in de felsefe dersleri verdiği bir bilim merkezi olarak bilinen Assos Antik Kenti, Çanakkale’nin en önemli turizm değerlerinden biri. Antik Çağdan bugüne kadar kullanılan Assos Limanı ise tarihi yerleşimde en önemli yerlerden birini oluşturuyor. Ancak bu limanın sırtlarında yer alan kayalık bölgede AFAD tarafından taş düşme tehlikesi gerekçesiyle ıslah çalışması başlatılmış ve ülke çapında oldukça geniş bir tepki çekmişti. Doğal bir ıslah çalışması yapılmadığı için Assos’un antik büyüsü de bozulmuş oldu.
Tartışmalar ve mahkemeler sonunda Assos Antik Liman bu yaz sezonu kapılarını açmasına rağmen yol olduğu gibi bırakıldı. Yoldan yüksek tonajlı kamyonlar geçtiği için büyük bölümü çökmüş. Temizlenmediği için de toz-toprak içinde. Assos’a gelen yerli ve yabancı turistler adeta ralli yaparak bölgeye ulaşmaya çalışıyor ve çoğunluğu spor aracı olan arabaların altı taşlardan zarar görüyor. Bu konuda da bir çok şikayetler sosyal medyada dile getiriliyor.

Şenay Azman