Eve giren hırsız uyuyan ev sahiplerinin yatak odasından pantolon ve kadın çantasını aldı.

Çanakkale ve ilçelerinde hırsızlık olayları artmaya başladı. Kısa bir süre önce yaşanan hırsızlık girişiminde evlerinin mutfağına giren çocuklar karşılarında hırsızı bulmuş, mutfaktaki hırsız yakalanacağını anlayınca mutfağa girdiği ve açık bırakılan balkon kapısından atlayarak olay yerinden uzaklaşmıştı. Emniyet kuvvetleri ile siyah giyen iki şahıs arasında şehirde kovalamaca yaşanmış Kovalamaca da mezarlığa plakasız motoru bırakıp yayan kaçan hırsızlık zanlıları izlerini kaybettirmeyi başarmıştı. Önceki gün Gelibolu’da yaşanan hırsızlık ise bu kadarına da pes dedirtti. Gelibolu merkezde meydana gelen hırsızlık olayında hırsızlar yine 1. Katta bulunan bir daireyi gözüne kestirdi. Ev halkının uyumak için yatak odalarına çekilmesini bekleyen hırsızlar eve girecekleri noktayı belirilemeye çalıştı. Hırsızların en az iki kişi olduğu tahmin edilirken bir hırsızın gözcülük yaptığı diğer hırsızında eve girmek için açık bir kapı ya da pencere aradığı tahmin ediliyor. Hırsız en kolay girebileceği açık pencereyi gözüne kestirdi ve evin içine süzüldü. Evin inde yükte hafif pahada ağır eşyaları bulmaya çalıştı. Eve giren hırsız salonda bir şey bulamayınca büyük risk alarak aile bireylerinin yatak odalarına girdi. Burada bir erkek pantolonunu ve bir bayan çantasını alan hırsız eve girdiği pencereden çıkarak evden hızlıca uzaklaştı.
PANTOLONU BULAMAYINCA SOYULDUKLARININ ANLADILAR
 Aile bireyleri sabah kalktıklarında bir şey fark etmedi. Erkeklerden biri işe gitmek üzere pantolonunu arayınca bulamadı. Bunun üzerine evde pantolonu araya aile bireyleri pantolonun evde olmadığına kanaat getirince bayanda çantama bakayım dedi. Ancak çantada yerinde yoktu. Evlerine hırsız girdiğini anlayan ev sakinleri polise haber verdi. Pantolon birkaç sokak ötede yere atılmış bir şekilde bulundu. Ancak içinde ciddi miktarda para bulunan bayan çantasının izine rastlanmadı. Uyurken yatak odalarına kadar gelen ve başlarının ucundan eşyaları çalınan aile olayın etkisini uzun süre atlatamadı. Olayı duyanlar  “ Ne cesaret ya ev halkından biri mutfakta ya da tuvalete kalksaydı ve hırsızla karşılasaydı” derken birçok vatandaşta “ hırsızlar her şeyi göze almış demekti yanında kendini savunacak bıçak başta olmak üzere ateşli silah gibi malzemeleri de yayına almışlardır “ dediler. Olayda ev sahipleri hiçbir şey duymadıklarını gelen polis ekiplerine ifade ederken “verilmiş sadakaları varmış hırsız evin içinde fark edilseydi arbede çıkabilir ve Allah korusun daha kötü olaylar gerçekleşe bilirdi “ diyerek teselli bulmaya çalıştı.
EMNİYET YETKİLİLERİ YİNE UYARDI
Son zamanlarda artan Çanakkale merkez ve ilçelerinde artan hırsızlık olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda emniyet birimlerinden uyarı geldi. Son günlerde meydana gelen birçok hırsızlık olayında hırsızların zemin ya da alçak katlardaki dairelere gözlerine kestirdiklerini ve bu dairelere de açık bırakılan pencere veya balkon kapılarından eve girerek hırsızlık eylemini gerçekleştirdikleri ifade edildi. Bu tür olaylara karşı yetkililer vatandaşların pencere ve balkon kapılarını sürekli açık bırakmamaları gerektiği uyarısı bulunurken hırsızlık olaylarındaki artış endişe yarattı.
Ogün İnal