Hırsız yakalanacağını anlayınca açık bırakılan balkon kapısından atlayarak olay yerinden uzaklaştı. Emniyet kuvvetleri ile siyah giyen iki şahıs arasında şehirde kovalamaca yaşandı. Kovalamaca da mezarlığa plakasız motoru bırakıp yayan kaçan hırsızlık zanlıları izlerini kaybettirmeyi başardı. Yetkililer yaz ayarlında açık bırakılan pencere balkon kapılarının hırsızlık için büyük tehlike yarattığını söylediler. 

KAR MASKELİ, ELDİVENLİ HIRSIZ AÇIK OLAN BALKON KAPISINDAN EVE GİRDİ

Çanakkale merkezde Evlerinde mutfağa giren çocuklar mutfakta kar maskeli siyah giyimli ellerinde eldiven olan hırsızla karşılaşınca be yapacaklarını şaşırdılar evlerinin mutfağında dona kalan çocuklar kar maskeli eldivenli hırsızın açık olan balkan kapısından çıkarak evden uzaklaştığını gördüler. Kısa panik durumunu atlatan çocuklar hemen aile fertlerine haber verdiler. Aileler’3de hemen  emniyet güçlerini arayarak durumu bildirdiler. Emniyet kuvvetleri bölgede siyah giyen şahsı arama çalışması başlattı. Olaydan bir süre sonra siyah giyinmiş olan şahıslar ile ilgili bölgede arama yaparken emniyet kuvvetleri ihbarlardan yola çıkarak Siyah giyimli plakasız motosiklet kullanan iki şahısı takibe aldı. Siyah giyinen ve olayla ilgili oldukları düşünülen kişiler polis tarafından arandıklarını fark edince ara sokaklara dalarak izlerini kaybettirmek istediler. Emniyet kuvvetleri ile plakası motosiklet  kullanan iki siyah giyimli şahıs arasındaki kovalamaca bir süre daha devam etti.bişr ara izlerini kaybettiren şahırlar emniyet güçlerinden kaçamadı. Mezarlık bölgesinde motorlarından inen şahıslar yaya olatka kıaçtı. Olayyerine gelen emniyet kuvvetleri yayan kaçan şahısları her yerde arasa da bulamadı. Mezarlıkta bırakılan plakasız motosiklet olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelendikten sonra çekici ile yeddi emine götürüldü.

EMNİYET YETKİLİLERİ UYARDI

Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına önceki akşam meydana gelen ve hırsızın evde bulunan çocuklar ile karşı karşıya hırsızlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunu yeniden gündeme getirdi . Özellikle yaz aylarında hırsızların alçak katlardaki dairelere tırmanarak açık bırakılan pencere ve balkon kapılarından eve girerek hırsızlık eylemini gerçekleştirdikleri görülürken yetkililerde hırsızlık olayları ile ilgili vatandaşları uyardı. Yetkililer özellikle alt katlarda yaz nedeni ile sürekli açık olan balkon kapıları ve pencereler konusunda vatandaşların gerekli önlemleri almaları istendi.

Ogün İnal