Açıklamasına Coronavirüs vaka sayısındaki endişe verici artış nedeni ile uyarılarda bulunarak ile başlayan Turan ekonomiyi de değerlendirerek 94 ve 2001 yılındaki krizlerden çok farklı yerdeyiz ekonomimizin çarkları dönüyor. Sorunları çözmek için yoğun çalışma içindeyiz dedi. Turan konuşmasının devamında Çanakkale’de bulunan Oda, STK ve siyasetçileri eleştirerek Çanakkale’nin, 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünün ıskaladığını söyledi. Turan, konuşmasının sonunda AK Parti Teşkilatlarına seçim çalışması talimatı verdi.
VAKA SAYILARINDA ARTIŞ VAR
Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bülent Turan Kurban Bayramında bayramlaşma çalışmalarında önemli açıklamalar yaptı. Turan konuşmasında Pandemi süreci ve artan vaka sayıları konusunda uyarılarda bulundu. Turan konuşmasında “Pandemi sürecinde ön görmediğimiz bir süreç yaşadık. Bayramlarda bayramlaşamadık. Dünyada bölgesel sorunlar, savaşlar olurdu. Ama Pandemi yaşamadığımız bir tecrübeydi. Bütün dünya aynı anda Pandemiyi yaşadı.  Pandemi sürecinin uzun olması nedeni ile ülkelerin ekonomileri sarsıldı, üretim durdu, öngörülmeyen çok ciddi masraflar oldu. Pandemi sürecinde tüm yatırımlar sağlık alanına kaydı. Özetle öngörülmeyen bir süreç yaşadık, şuan o süreci geride bırakmaya çalışıyoruz, yavaş yavaş normalleşiyoruz. Altını çizmek istiyorum. Coronavürüs rakamlarında artış var. Çok yakın temas takalaşma, öpme gibi hareketlerden kaçınalım.  Vaka sayılarında artış var, dikkatli olalım tedbiri elden bırakmayalım” ifadelerine yer verdi.
94 VE 2001 EKONOMİK KRİZİNDEN ÇOK FARKLI BİR YERDEĞİZ
Konuşmasında  ekonomiyi de örnekler vererek değerlendiren Turan şunları söyledi. “Pandemi sürecinin ardından tedarik zinciri sorunu, çip krizi, dolar ve enflasyonun artması, hepsine baktığımda tüm ezberlerin bozulduğunu gördük bu süreçte. Hayat palalılığını bilmeyen insanlar değili, enflasyonu görmeyen insanlar değiliz, AK Parti Hükümeti 20 yıldan buyana halkından kopmadan yol yürüyor.   Bu süreçte halkımız başka dünyada biz başka dünyada taşamadık. Sorunları beraber yaşıyoruz. Bu nedenle sorun ve sıkıntıları bilmiyor değiliz. Burada bir şey hatırlatmak istiyorum. En yakın kriz 2001 yılındaydı. O zamanki ekonomik krizde çarkların durduğunu, bankaların battığını, enflasyonun gecelik faiz olarak %7500 ile karşımıza geldiğini, esnafın dükkân kapattığını, memura maaş verilemediğini hatırlatmak isterim. Çarklar durmuştu. Bugünkü durumda hayat pahalılığına yüksek enflasyona rahmen çarkların durmadığını, hala istihdamın arttığını, hala ihracatın arttığını, hala emekli ve memur maaşlarının ödenmesinde zorlanılmadığını söylemek istiyorum. Yüksek enflasyon var ama o fark bugün memur maaşlarına %40 artış yapılarak verildi, asgari ücretlilere verildi. Derdi gören ve bu derdi çözmek için mesai harcayan bir lider ve yönetimi var. Çarkların durduğu 94 ve 2001 ekonomik krizinden çok farklı bir yerdeyiz. Çarklar durmadı durmayacak. Sorunları biliyoruz çözmek içinde yoğun mesai harcıyoruz.”
KÖPRÜYÜ İSKALADIK, ODASI, STK’Sİ SİYASETCİSİ ARAÇ SAYMAKLA MEŞGUL
Konuşmasında 1915 Çanakkale boğaz köprüsü konusunda şehrin dinamiklerinin harekete geçmemesi ile ilgili serzenişte bulunan Turan “ Tuzla’dan İstanbul 2 saat.  Çanakkale’den İstanbul havalimanı 1915 Çanakkale boğaz Köprüsü ve bağlantılı otobanlar kullanıldığında aşağı yukarı aynı mesafe. Çanakkale’nin işadamı 2 saat sonra Dünyanın her ucuna uçacak havaalanına ulaşabiliyor. Altını çiziyorum, hala köprüden kaç araç geçtiğini sayanlar var, hala AK Partili vekiller köprüden mi geçti? feribotlamı geçti? Diye söyleyen ve sosyal medyada paylaşımlar yapanlara yazık diye söylüyorum mühalefete sesleniyorum. Muhalefet bize desin ki, Çanakkalelilerin köprüye daha fazla sahip çıkması için daha fazla adım atalım, çalışalım bu konuları tartışalım muhalefet bu nedenle var. Ama yok araç geçmiş yok bizi köprüden atacakmış, yok biz gemiye binerek geçiş yapmışız yapmayın. Artık eski siyasetçiye, eski bürokrata, eski oda başkanına gerek yok. Yenileyin kendinizi şunu söylemek istiyorum, 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünü ıskaladık. Hala köprünün müdürünü bilmeyen, işletme binasını bilmeyen bürokratımız var, oda başkanımız var. Köprüyü ıskaladık. Şu an 1915 Çanakkale boğaz köprüsü çalışmaya devam ediyor. Köprüde ünlü bir kahve markasının satış yeri açıldı. Başka bir ilden bir işadamı geldi ve bu işletmeyi açtı. Çanakkale’nin odası, STK’si, siyasetçisi  nerde ? araç sayıyor, facebook’tan laf yetiştiriyor, ona buna çamur atıyor. Bir daha söylüyorum ve üzülerek Çanakkale köprüyü ıskaladı. Çanakkale hiç olmazsa bundan sonrasını yakalasın. Gidin köprü yönetimi ile toplantı yapın, neler yapılabilir, hangi güzergahlar değerlendirilebilir. Çanakkale köprüye sahip çıksın. Ben meseleye istihdam ve ekmek olarak bakıyorum.” dedi.
ÇANAKKALE’ DE TÜM KESİMLERİN SORUNLARINI ÖNEMSİYOR VE ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ
AK Parti olarak Çanakkale’nim tüm kesimlerinin sorunlarını çözmek için mesai harcadıklarını ifade eden Turan “Ramazan bayramında yaptığım konuşmada söylemiştim alevi vatandaşlarımızın ibadet ettikleri Cem evlerindeki sorunları ihtiyaçları çözmek için özel adımlar atmıştık. İl Genel Meclisi Üyelerimiz ile beraber Cem Evinin tamiri bakımı ne ihtiyaç varsa yapmıştık. Şimdide bir ufak şifreyi vermek isterim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Çanakkale’ mizden belli gruplar şeklinde 19-24 yaş arası gençler Ağustos ayında bir kısmı kadın, bir kısmı erkek olmak zere 4 gün Hacı Bektaşı veli’ de kalacaklar. Yine alevi dedelerimizi yine Cumhurbaşkanımzın talimatı ile Kerbela’ya o matem gününe götürmeye karar verdik. Biz Çanakkale’nin bütün kesimlerinin sosyal sorunlarını, ekonomik sorunlarını önemseyen ve bu sorunların çözümü için adım atmak isteyen bir ekibiz. Her zaman söyledim Atatürk Mahallemizde çok zor şartlar altında yaşayan roman vatandaşlarımız var. Bu durum benim bir yaramdı. Kaç defa söyledik, belediyeye söyledik ilgililere söyledi. Sorun çözülmedi. Baktık ki sorun çözülmüyor Atatürk Mahallemiz ile ilgili müjdemizi yakında açıklayacağız. Atatürk Mahallesindeki Roman kardeşlerimizin sorununun nasıl çözüldüğünü herkes görecek.”ifadelerine yer verdi.  
TURAN’DAN PARTİ TEŞKİLATINA SEÇİM ÇALIŞMASI TALİMATI
Turan, 2023 yılında yapılacak kesimlere hızla yaklaşıldığını belirterek teşkilatlara ”Özgüveninizden taviz vermeden vatandaşlara olanları anlatın sorunları bildiğimizi ve çözmek içinde yoğun çaba harcandığını anlatın” dedi. Turan konuşmasında şunları söyledi. “Cumhur itifakı ile yolumuzu yürümeye davam edeceğiz. Biz bu ittifakı sadece siyasi bir ittifak olarak görmüyoruz, bir kader birlikteliği olarak görüyoruz. Sonuç olarak seçimler teşkilatlar ile kazanılır. Son yazımıza giriyoruz. Bir yaz daha yok. Tüm insanlarımıza partililerimize söylüyorum. Bizim vefa borcumuz var. Bu borcu ödemek için beraber çalışacağız. Teşkilatlarımızdan isteğim odur ki bu yazı iyi değerlendirelim. Öz güvenden asla taviz vermeyerek yok sorun var, yüksek enflasyon var hayır kardeşim. Bu durum tüm dünyanın sorunu beraber yol yürüyeceğiz. Halkımıza izah edeceğiz, sıkıntısını paylaşacağız. Muhtarlarımıza söylüyorum insanımızın derdi olabilir. Bu sorunları ve detleri aşmak için yoğun mesai harcıyoruz. Bir köyde, bir mahallede bir adam eğer doktora gidemiyorsa, bir hasta hastaneye gidemiyorsa, bir engelli araca ulaşamıyorsa bir kadınımız yatağına aç giriyorsa bu bizim kusurumuzdur. Bir garibanın derdini çözemiyorsak bu bizim kusurumuzdur. Dertler ile derlenerek sorunları çözerek yolumuzu yürüyeceğiz. Milletin derdi ile dertlenmiyorsak hiçbir şeyin kıymeti yok.”
Ogün İnal