Gelibolu’da yaşayan Mahmut Tonbul isimli bir vatandaşın konuyla ilgili CİMER'e yaptığı başvuruya Sağlık Bakanlığı, yazışmaların sürdüğü cevabını verdi.
Çanakkale'de yaşayan Mahmut Tonbul isimli vatandaş, ambulansın köprüden 8 dakikada geçebilecekken yaklaşık 35 dakika süren Gelibolu-Lapseki feribotunu kullanması üzerine konuyla alakalı yetkililerden net bir cevap alamayınca konuyu CİMER'e sordu.

“YAZIŞMALAR SÜRÜYOR”
Sağlık Bakanlığı, CİMER üzerinden Tonbul'a cevap verdi. Bakanlık, çalışmaların henüz netlik kazanmadığını belirterek, "Sağlık Hizmetlerinin güvenilir ve kaliteli olması ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla, ambulansların Çanakkale 1915 Köprüsünden geçebilmesi için kurumlar ile yazışmalar yapılmış olup, konu yazışma sürecindedir" bilgisini verdi.

CİMER'in cevabını sosyal medya hesabından paylaşan Tonbul, "18 Mart 2022 tarihinde gururla açtığımız köprümüzden Haziran ayı gelmesine rağmen daha devletin ambulansını ücretsiz geçiremiyoruz. Yazık bizlere yazık" dedi. Tonbul sosyal medya hesabında dikkat çeken şu paylaşımı yaptı: “Her sabah 06:00 feribotuyla Gelibolu'dan Lapseki' ye geçiyorum. Evim Gelibolu iskeleye çok yakın. 05:45 de iskeleye geldiğimde sirenleri çalarak ambulansın geldiğini gördüm. Ambulans feribota bindikten bir dakika sonra feribot hareket etti. Telefonum çalmaya başladı. İskeleye benden daha erken gelen arkadaşım feribota binmiş, geç kalmamam için beni arıyordu. ‘Biz feribottayız, feribot kalktı bilgin olsun’ dedi. Köprü yapılmadan önce her ambulans geldiğinde feribot saati beklemeksizin kalkar ve ücretsiz olarak karşıya ambulansı geçirirdi. Kafamda oturmayan bir durum vardı. Çanakkale'de yaşayan herkes bilir ki, Gelibolu-Lapseki Hattı 30 dakikadır. Hatta yanaşıp kapak indirmesi ile birlikte çoğu zaman 35 dakika da sefer tamamlanır. İskeledeki gişe görevlisine köprü var. Ambulans neden feribota bindi dedi. Görevli, ‘İnanın bilgim yok. Bizim talimatlarımıza göre ambulans geldiği vakit feribotu kaldırıyoruz cevabını verdi. Ben 15 yılı aşkın zamandır işe feribot ile gittiğim için yabancı olmadığım bir konuydu. Beni şaşırtan 6-7 dakika da köprüden karşıya geçebilecek konumdaki ambulans, eskiden olduğu gibi neden 35 dakikalık feribot yolculuğunu seçmişti. Üstelik acil bir durum varken! Müşteri hizmetlerini arasam da bana verilen cevap gişe görevlisinin de verdiği gibi basit bir cevaptan ibaretti.  Aynı gün CİMER” yazı yazarak bilgi talep ettim. Günlerden 27.04.2022. CİMER 'e yazdığım yazıda; 1- Çanakkale köprüsü aktif şekilde çalışırken Gelibolu iskeleye acil kodu ile gelen ambulansın 6-7 dakikada köprüden geçebilecekken neden feribot seferini tercih etmiştir? 2- Hastanın acil durumu olduğu için, bu zaman kaybı değil midir? Bu sorularıma cevap verilmesini istedim. Nisan ayında yazdığım yazıya tam 33 gün sonra cevap geldi. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen cevap aynen şu şekildedir: ‘Sağlık Hizmetlerinin güvenilir ve kaliteli olması ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla, ambulansların Çanakkale 1915 Köprüsünden geçebilmesi için kurumlar ile yazışmalar yapılmış olup, konu yazışma sürecindedir’ dendi. 18 Mart 2022 tarihinde gururla açtığımız köprümüzden Haziran ayı gelmesine rağmen daha devletin ambulansını ücretsiz geçiremiyoruz. Yazık bizlere yazık. Pofuduk makam koltuklarınızda oturmaya devam edin bakalım. Gereksiz yazışmalarınız yüzünden, üzerinden üç ay geçmiş olmasına rağmen çözemediğiniz ambulans meselesinde annesini veya babasını kaybeden bir yetimin, bir öksüzün ahı elbet sizi bulur.”

Mahmut Tonbul’un paylaşımı Fox TV’de haber olurken,  Twitter gündeminde de yerini buldu, paylaşıma 10 bin twet atıldı, 60 bin beğeni aldı.
 
Mine Tarım