Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikte tarife değişikliğinin kurumun gündeminde bulunmadığını bildirirken, her gün her şeye zam geldiğini belirten vatandaşlar, zam geleceği ile ilgili söylentiye bile tepki gösterek, “Zaten faturalar yüksek geliyor, indirimli saatlerde elektriği kullanmaya çalışıyoruz, şaka mı bu? Yüzde 30 elektrik zammı planından vazgeçin. Sakın o zammı yapmayın, sakın” dediler.

Yılmaz, elektrik fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağı iddiasını değerlendirdi. Söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirten Yılmaz, "Kurumumuzun gündeminde elektrikte herhangi bir tarife değişikliği yok. Vatandaşlarımızın böylesi mesnetsiz haberlere itibar etmemesini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son zam 1 Haziran'da yapılmıştı
Elektrikte son zam, üç aylık tarife dönemi olmamasına karşın 1 Haziran'da mesken aboneleri için yüzde 15, sanayi ve ticarethane aboneleri için yüzde 25 oranında yapılmıştı. Son zamla birlikte yılbaşından bu yapılan zamların oranı birinci kademe için yüzde 58'i, ikinci kademe için yüzde 137'yi buldu. Şu anda birinci kademede üst sınır olan 230 kWh'lık kullanımda fatura bedeli 332 TL'yi buluyor. Yüzde 30 zam gelmesi halinde bu fatura 430 TL'yi aşacak. İkinci kademede ise alt sınır olan 475 TL'lik fatura bedeli 760 TL'ye çıkacak.

Ö.N.C:
Bu elektrik zammını düşünebilmek bile vicdansızlık.

K.H:
Dolar 18, mazot 30, ekmek 5 TL, elektrik zammı yolda, Avrupa'nın en yüksek enflasyonu bizde, halkın büyük çoğunluğu açlık sınırı altında yaşıyor, ülkemiz Suriyeli, Afganistanlı sığınmacıların istilası altında.

S.G:
Bu saatlere dikkat ederek saat 22:00’dan sonra çamaşır ve bulaşık makinesi çalıştırıyorum,  buna rağmen faturam her ay yükseliyor. Bir önceki ay 275 TL. Bu ay 319 TL.

E.Ö:
Yine elektriğe zam. Yazıklar olsun...

A.O.Ö:
Diyarbakır'da büyük bir buğday tarlası daha yandı. Bir yandan tarlalar yanıyor, insanlar lay, lay, lom takılıyor. Diğer yandan da enerji, ulaşım, iletişim krizi derinleşiyor. İklim üzerinden yeni senaryolar hazırlanıyor. Çökertme psikolojisi. Elektriğe %30 zam.

E.Ö:
Yine elektriğe zam. Yazıklar olsun.

V.A:
Ekmek 5 TL, Dolar 17,35 TL, Mazot 30 TL, Enflasyon yüzde 73. Bunlar yetmedi, elektrik dağıtım şirketlerinin Enerji Bakanlığı'yla elektrik zammında anlaşma sağladığı söyleniyor. 1 Temmuz’da elektriğe en az yüzde 30 zam geliyor. Olan yine fakir fukaraya olacak.

B.B:
Yeni bir zamma daha hazır mısınız? Elektrik dağıtım şirketleri ile Enerji Bakanlığı, yüzde 30 zamda anlaşma sağladı. 1 Temmuz’da elektriğe en az yüzde 30 zam geliyor.

U:
Elektriğe Ocak ayında yapılan ilk zamdan bugüne kadar hiç fırın çalıştıramadım. Haziran’da yüzde 15 zamdan sonra Temmuz’dan itibaren gelecek olan yüzde 30 zamdan sonra evdeki elektrikli aletleri satsan alacak kimse çıkmaz. Evler müze olur artık. Bakar bakar ah ederiz.

K.A:
Elektrik Zammı yüzde 30 gelmesi halinde fatura 430 TL'yi aşacak. Son zam 1 Haziran'da yapılmıştı. Şu anda birinci kademede üst sınır olan 230 Kwh'lık kullanımda fatura bedeli 332 TL'yi buluyor. İkinci kademede ise alt sınır olan 475 TL'lik fatura bedeli 760 TL'ye çıkacak.

H.T.A:
Bağımlı olduk artık. Zam gelmedi mi kriz geçiriyoruz. Elektrik zammı.

D.A:
Yakında mumla aydınlanan evler görürseniz şaşırmayın, sorarlarsa Atalarımızı örnek aldık dersiniz elektrik zammı.

G.L:
Çatılara güneş enerjisi taktırmanın zamanı geldi sanırım. Kota aşmak katmerliydi yetmemiş yüzde 30 daha istediler ama onlarda değil suç abi biz trene bakmayı çok seviyoruz elektrik zammı.

L:
Çalı süpürgesi alın, zaten içi boş buzdolabının fişini çekin, çamaşırı elde yıkayın, guzine yakın, tüp almayın. Köye taşının.

V.B:
Her şeye zam üstüne zam gelirken, çiçeği burnunda en yeni zam yüzde otuzla elektrik zammı.

S.Ö:
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sözlerime kulak ver ve derhal %30 elektrik zammı planından vazgeç. Dün toplantıda "Asgari ücret zam haberiyle elektrik zammını gündemden düşürürüz" demişsin. Vatandaşın gündemi geçim değil açlık. Sakın o zammı yapma, sakın.

Mine Tarım