Geçen yıl Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası Ahmet Alp Bebek’e yardım için tüm Çanakkale ayağa kalkmış ve ihtiyacı olduğu tedavi ücreti toplanarak, hayata geri döndürülmüştü. Kamu ve özel kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşların, vatandaşların katılımıyla başlatılan kampanyalar başarılı olmuş, minik Ahmet tedavisine başlamıştı.
Kırklareli’de aynı hastalıktan tedavi gören Minik İdil Ayşe Adakan için tedavi masraflarının yarısı bağışlarla toplandı. Geri kalan bölümü için ailesinin yardım beklediği İdil için zaman gittikçe daralıyor.
Çanakkale’den de yardım talebinde bulunan ailesi için hepimizin duyarlı olup kolları sıvamamız lazım.  Daha önce Ahmet Alp Bebek için başarılı olmuştuk, şimdide Minik İdil için başaralım.
Halk arasında “Gevşek Bebek Sendromu” olarak da bilinen, nadir görülen bir hastalık olan SMA, merkezi sinir sistemini ve iskelet kas sistemini etkileyen kalıtsal bir nöron hastalığı olmasıyla biliniyor. Dünyada ve ülkemizde de nadir görülen hastalıklardan bir olan SMA, yüksek maliyet dolayısı hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor. Ülkemizde yaşayan SMA hastası ailelerin maddi yüküne destek olabilmesi için çeşitli kampanyalar gerçekleştirilirken zorlu mücadelede sağlığına kavuşması için Minik İdil’in desteğinize ihtiyacı var. Kırklareli’nde yaşayan İdil Ayşe Adakan için ailesi ve gönüllüler uzun zamandır mücadeleyi sürdürüyor.  Zamanı kısıtlı olan Minik İdil için tedavi ücretinin sadece %55’i toplandı.
 
YİNE BAŞARABİLİRİZ
Geçtiğimiz yıl Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarının da büyük desteği ile Çanakkaleli SMA’lı Ahmet Alp Bebek için büyük bir seferberlik başlatılmıştı. Başarılı kampanyaya sonrası Ahmet Alp Bebek Tedavi olmuş ve tedavisini gerçekleştirmişti. Minik İdil de aynı desteği bizden bekliyor.
 
HAYDİ ÇANAKKALE
İdil Ayşe Adakan’ın Annesi Zeynep Adakan yaptığı açıklamada Çanakkalelilerden destek , “Kızım İdil Ayşe Adakan maalesef SMA Tip-1 Ölümcül Kas Hastasıdır. Maalesef dünyanın en pahalı ilacı unvanına sahip Zolgensma İlacı için toplamamız gereken meblağ 2.161.000 dolardır. 4,5 aydır süren kampanyamızda %55 dilimi değerli bağışçılar, gönüllülerimiz sayesinde topladık. Geri kalan %45 için yine desteklere ihtiyacımız vardır. Zaman her gün kızımın bir kasını daha çalmaktadır, ne kadar çabuk tedavisine ulaşabilirsek kızımın tedaviden alacağı verim o kadar artacaktır. Çok kişiye ulaşırsak biliyoruz ki başarabiliriz, bu yüzden gücünüze inanıp desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden sesimi duyduğunuz yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim” dedi.
Şenay Azman