Geçtiğimiz hafta sonu Aşağışapçı-Çiftlik-Tongurlu-Yaylacık-Güvemcik-Hacıbekirler, Akçakıl, Zerdalilik, köylerinin çiftçi cemiyetleri yapıldı. Onlarca kazan keşkek pişirilen hayırlara yüzlerce vatandaş katıldı.Güvemcik köyünde bir anda çıkan ve paniğe neden olan yangın büyümeden köylülerin yardımı ile söndürdüldü.

Köy hayırları, pandemi nedeniyle gerçekleşememiş ve vatandaşlarda büyük hasret oluşmuştu. Bayramiç’te geleneklerin en önemlilerinden biri olan, Bayramiç sosyal hayatının ve geleneklerinin vazgeçilmez parçası köy hayırları verilen aranın ardından yeniden başladı.  Hayırlara katılan binlerce vatandaş, keşkek ve pilava doydu.

Geçtiğimiz hafta sonu Bayramiç ilçesinin Aşağışapçı-Çiftlik-Tongurlu-Yaylacık-Güvemcik-Hacıbekirler, Akçakıl, Zerdalilik, köylerinin çiftçi cemiyetleri yapıldı. Onlarca kazan keşkek pişirilen hayırlara yüzlerce vatandaş katıldı.  Öte yandan, Güvemcik köyünde bir anda çıkan ve paniğe neden olan yangın büyümeden köylülerin yardımı ile söndürdüldü.

KÖYLERİN KALABALIK OLDUĞU GÜNLERDE ARAZÖZ HAZIR BEKLETİLİYOR
Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü’nün hayır ve cemiyet günlerinde olası bir tehlikeye karşılık bölgede hazır arazöz bulundurması da karşı karşıya kalınabilecek felaketlerin önüne geçti.

DEVAM EDEN  KÖY HAYIR CEMİYETLERİNİN TAKVİMSEL SIRALAMASI ŞÖYLE:
4 Haziran Cumartesi: Evciler; 5 Haziran Pazar: Kaykılar-Köseler-Üzümlü-Yeşilköy; 12 Haziran Pazar: Bezirganlar-Korucak; 19 Haziran Pazar: Osmaniye.
 
Hasan Sami Er