Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Doğaca Köyü sakinleri bir hayli dertli. Köye ulaşımın sağlandığı ve  25 yıldır kullanılan ve çoğu noktasında çökmeler oluşan yolu için yama yapılacağına haberini alan köy sakinleri adeta isyan etti. köylüler, “Bizim köyümüze gelen yok, sesimizi de duyan yok.  25 yıllık yola yama tutar mı, yama yapmak çözüm mü” diyerek isyan ettiler.
 
“YOLA YAMA DEĞİK YOLUN TELRAR YAPILMASINI İSTİYORUZ”
Doğaca Köyü sakinleri 25 yıldır kullanılan ve çoğu noktasında çökmeler oluşan  yolu için yama çalışması yapılacağına dair kendilerine bilgilendirme yapıldığını dile getirerek “ Buna yol denmez,  bu köstebek yuvası. Bizim köyümüze gelen yok, sesimizi de duyan yok.  25 yıllık yola yama tutar mı, yama yapmak çözüm mü? Aylardır bir çok video ve fotoğraf  paylaştık. Yetkili kimse cevap verme gereği dahi duymadı. Gazetede gördük yol yama ihalesi olmuş yama yapacaklarmış. Sayın yetkililer yama tekrar çukur oluyor ve riskli kazaya sebebiyet %80. Bunu hep dile getirdik ama takdir sizin köylümüz bunları unutmaz.” dediler.

BİR ÇOK KÖY YOLU NEREDEYSE KULLANILMAZ HALDE
Çanakkale’de sadece Çan’ın köyleri değil  Biga ve  Yenice’de de bir çok köyün yolları bakımsız olduğundan bu durum köylerde yaşayan köy sakinlerinin şikayetine konu oluyor. Biga ile Yenice arasında birçok köyden geçen yollar, kış mevsiminin ardından,  bakımsızlıktan kullanılamayacak hale gelmiş durumda. Yenice İlçesi’ne bağlı Yukarıinova Köyü’nden Yenice’ye giden yaklaşık 16 km’lik yolun özellikle Davutköy Torhasan arasında yolun birçok noktası çökmüş durumda. Mıcır ile  çöken yerler ve bozulan yollar  doldurulsa da uzun süredir devam eden bu sorun için yeni bir yol yapım çalışması başlatılması  gerekiyor.
 
VERGİMİZİ ÖDÜYORUZ YOLUMUZU İSTERİZ
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan bir köy sakininin “Bu ülkede bir vatandaş olarak bizde vergimizi ödüyoruz; çok bir şey istemiyoruz; araçlarımız zarar görüyor; ilgili birimler görsün lütfen sesimize kulak verin.  Davutköy - Torhasan yolu! Bu yolu en çok biz kullanıyoruz;  seçim zamanı hatırlanmak istemiyoruz” ifadelerine yer verdiği de görüldü.
 
BOZUK YOLLAR ARAÇLARA ZARAR VERİYOR KAZALARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR
Kırkgeçit’ten başlayan Yukarıiova Köyü’ne kadar gelen Biga Yenice arasındaki en kısa mesafe olan 16 kilometrelik yolu ise köylüler neredeyse hiç kullanmıyor. Kış mevsiminin ardından çöken ve bozulan yollar hem araçlara zarar veriyor hem de kazaya davetiye çıkarıyor.

Ogün İnal