Bir dönem marketlerde ve akaryakıt istasyonlarında yaşanan kuyruklar 2022 yılının unutulmazları arasına girmeyi başardı. Neredeyse her şeye gelen inanılmaz zam miktarları vatandaşı daha uzuz mal ve almaya yönlendirdi ve ortaya uzun uzun kuyruklar çıktı.

Akaryakıta son dönemde gelen zamlar saat 24.00 itibari ile pompa fiyatlarına yansıtılmış, bu nedenle de 24.00’ e kadar sürücüler eski fiyattan depolarını doldurmak için akaryakıt istasyonlarına akın ediyordu. Akaryakıta gelen zam öncesinde akaryakıt istasyonları yıllar önce tüp gazyağı kuyruklarına benzetilmişti Akaryakıt istasyonları önünde oluşan kuyruklar artık neredeyse rutin haline geldi. Sürekli zamlanan Benzim, Motorin ve Oto Gaz fiyatları artık sürücüleri canından bezdirdi.

SÜRÜCÜLER ZAMLI FİYATLARA YETİŞEMİYOR
Art arda gelen akaryakıt zamları sürücüleri de şaşkına çevirdi. Bazı sürücüler depolarını doldurdukları akaryakıt fişlerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak isyan üzerine isyan ettiler. Sürücüleri çileden çıkaran zam ise dün akşam geldi. Dolar kurunun yeniden zirveye tırmanması akaryakıta zam da peşinden getirdi. Doların 16 TL’nin üstüne çıkması, hemen akaryakıt fiyatlarına yansıdı. 24.00 ‘ten sonra zamlı akaryakıt fiyatlarına geçileceğini haber alan sürücüler otomobillerini akaryakıt istasyonlarına sürdü. Akaryakıta sık sık gelen zammın son olmadığı ve iki zammın daha beklendiği ifade edilirken son gelen zamlar ile akaryakıt fiyatları tavan yaptı. Akaryakıtta geçtiğimiz yıl fiyatları ile şu anki fiyatların karşılaştırıldığında akaryakıta gelen korkunç zam ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yılın aynı ayında benzinin litre fiyatı 7 lira seviyelerinde iken benzinin bugünkü litre fiyatı 24 lirayı aştı.

BENZİNE 1.37 TL, MOTORİNE, İSE 148 KURUŞ ZAM GELDİ
Dün akşam saat 24.00 itibari ile benzine 1.37 TL, motorine ise 1.48 TL zam geldi. Akaryakıta zam beklentisi devam ederken Zamların ardından Çanakkale’de Benzinin litresi 24.05 TL, Motorinin Litresi 23.65 TL ve Oto Gaz’ın litresi 11.67 oldu.

Ogün İnal