Uluslararası piyasalarda ons altın yönünü yukarı çevirirken gram altın 950 lira seviyesini aştı. Son günlerde küresel piyasalardaki dalgalanma nedeniyle altın ve dolar fiyatları yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor. 
 
Altın fiyatlarında yükseliş yeni haftada da sürüyor. Gram altın haftaya 951 lira seviyesinden başlarken, Cuma günü kapanışta 942 lira seviyesindeydi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında parasal sıkılaşmaya gitmesiyle düşüşe geçen ons altın geçtiğimiz hafta yükseliş kaydederek son 4 haftalık düşüş serisini bozdu. Özellikle merkez bankalarının sıkı para politikası izlemesi ekonomilerin resesyona girebileceği ihtimalini körüklerken bu durum yatırımcıları güvenli liman altına yönlendiriyor.  13 Mayıs’ta 20 yılın zirvesine ulaşan dolar endeksi bu tarihten sonra düşüşe geçmişti. Dolar endeksindeki gerileme yeni haftada da devam ediyor. Doların küresel çapta zayıflaması altına destek veriyor. 
Gram altın sosyal medyada da gündem oldu. Kullanıcılar şu değerlendirmelerde bulundu:
B.I:
 
Bir gram altın 950 Türk Lirası'na çıktı.  Dolar TL 16 liraya dayandı, cebimizdeki para her gün pul olup uçuyor.
S.T:


Ne yazacağımı bilemedim. Bir gram altın 950 Türk Lirası. Dolar TL 16 liraya dayanmış. Yazık!
B:
Geleceğin gram altını ekmek olacak bu paralara alamayacağız.
D:


Gram altın boşversenize 1 kilo patates 12lira,1 kilo süt 11 lira diğerlerini söylemiyorum bile biz yoğurdu zor alıyoruz artık ne altını?
D:
Gram altın 955 TL. Dolar 16 TL. Geç abi geç, geç, geç. Bir sonraki zamma geç.
E:
Gram altına gram altın, çeyrek altına çeyrek altın demek küçümsemek gibi oluyor artık. Resmen hakaret. Büyüdüler eşek kadar oldular dana gibi oldular. Onlar artık birer birey.
A:

Bir zamanlar gram altın bu kadar ünlü değildi.
C.İ:
Gram altın direnç bölgesinde bekliyor. 930-940 dirençlerini aştığında 1000 lira hedef olacak. ONS altın da 1850 direncine yaklaştı. Ons 1850’yi kırarsa gram altın 1000 lirayı hayli hayli aşar.
M.A:
Ülkede kötü giden her konuda espri yapılıyor, olayın vehameti bu şakacı arkadaşlar sayesinde normalleşiyor. Her konuda şaka yapmak zorunda değilsiniz. Ülkede her türlü olumsuzluk şaka ile karşılanıyor. Şaka yapmak zeka işi ama bu türlüsü salaklıktan başka bir şey değil.
Mine Tarım