Kale Grubu'nun isim sponsorluğu ile destek vereceği Kale Çanakkale Bisiklet Festivali bugün başlayıp, pazar günü sona erecek.  “Tarihin İzinde Sürüyoruz” sloganıyla düzenlenen Kale Çanakkale Bisiklet Festivali bisiklet sporunu seven katılımcılara birlikte tarih, doğa ve sporu bir araya getiren bir hafta sonu yaşatacak. TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, “Tarihin izinde sürüyoruz mottomuzla 2 bin 500 yüz bisikletliyi hem Troia hem de Gelibolu etabında ağırlamak için her şeyimizle hazırız” dedi.

Dünyanın en önemli antik yerleşmelerinden Troya kentine pedalların çevrileceği  “Troya” etabı bugün düzenlenecek. Festivalin aynı günü ayrıca, Çanakkale genelindeki ortaokul ve liselerin katıldığı “Okullarımız ile Sürüyoruz” etabı da gerçekleşecek. Yarın da bisikletçiler, bundan 104 yıl önce tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı yerde, “Tarihi Gelibolu Yarımadası” etabında pedal çevirecek.
 Etabın bitişiyle bisikletlilere Namazgâh Tabyası önünde madalyaları ve katılım belgeleri dağıtılacak. İki gün sürecek toplam 122 kilometrelik bu özel turda bisikletçiler, 113 tarihi ve turistik noktanın arasından geçiş yaparak binlerce yıllık tarihe ve kültürel mirasa tanıklık eden benzersiz bir parkurda sürüş deneyimi yaşayacak ve ülkemizin en özel bisiklet festivalinin bir parçası olacak.
TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, “ Tarihin izinde sürüyoruz mottomuzla 2 bin 500 yüz bisikletliyi hem Troia hem de Gelibolu etabında ağırlamak için her şeyimizle hazırız. Bisikletseverlere bu eşsiz deneyimi Çanakkale’de tarihin izinde yaşatmak için var gücümüzle aylardır çalışıyoruz.  Katılımlarından dolayı herkese şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

04 Mayıs Cumartesi
 07:30Bisiklet Akreditasyon Açılış- Troypark AVM
 09:30 Okullarımız ile SSürüyoruz Etabı Başlangıcı- Troypark AVM
10:00 Troya Etabı Başlangıcı – Troypark AVM 10:30 Okullarımız ile Sürüyoruz Etabı Etkinlikleri- AQUALAND
13:00-15:00 Arkeo Köy Tevfikiye/ Troya Etkinlikleri, Troya Müzesi ve Troya Antik Kenti Ziyaretleri (Katılımcılara ücretsiz serbest ziyaret imkanı sağlanacaktır.)
15.00 Dönüş Etabı Başlangıcı 18:00 Troya Etabı Bitiş- TROYPARK
NOT: Saat 19.00’a kadar TroyPark AVM’de Pazar günkü Tarihi Gelibolu Yarımadası Etabı için akreditasyon işlemleri devam edecektir.
05 Mayıs 2019 Pazar
 07:00-09:00 Çanakkale- Eceabat Feribot ile Geçiş
10:00 Tarihi Gelibolu Yarımadası Etabı Başlangıcı- Eceabat İskele Meydanı
13:00-14:00 Şehitler Abidesi Etkinlikleri
 14:00 Dönüş Etabı Başlangıcı
17:00 Tarihi Gelibolu Yarımadası ETABI Bitiş- Namazgah Tabyası
17:00 Madalya ve Sertifika Dağıtımı- Namazgah Tabyası
Dilek Akşen